RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vet ikke hva han sa, for han skrek ganske mye

SNUDDE KAMPEN: Domi Kumbela, lengst til høyre, ble kampens store spiller med sine tre scoringer i andre omgang.
SNUDDE KAMPEN: Domi Kumbela, lengst til høyre, ble kampens store spiller med sine tre scoringer i andre omgang. Foto: Fabian Bimmer (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Braunschweig-treneren raste mot spillerne sine i pausen. Det hjalp!

BRAUNSCHWEIG - HAMBURG 4-2:

BRAUNSCHWEIG (Nettavisen): Eintracht Braunschweig har hatt en skuffende sesong og lå på sisteplass før lørdagens skjebnekamp mot Hamburg. Gjestene har også hatt en meget skuffende sesong. 

Stjernegalleriet til Bert van Marwijk, med Rafael van der Vaart i spissen, har slitt med å finne rytmen denne sesongen. 

En forrykende fotballkamp endte til slutt 4-2 til hjemmelaget, etter at Domi Kumbela scoret tre ganger for hjemmelaget i andre omgang, før kampen definitivt ble avgjort tre minutter på overtid.

Mye skrik
Hjemmelaget spilte en fryktelig dårlig førsteomgang, og lå under 0-1. Braunschweig-trener Torsten Lieberknecht så ikke fornøyd ut på vei inn i garderoben i pausen.

- Han var ikke fornøyd. Han synes ikke vi hadde noen god omgang. Vi måtte spille bedre, og vi endret holdning i andre omgang, sier Håvard Nielsen til Nettavisen.

RASENDE: Braunschweig-trener Torsten Lieberknecht var rasende etter lagets svake førsteomgang.

- Jeg vet ikke helt hva han sa, for han skrek ganske mye, ler Nielsen.

- Men han var ikke fornøyd. Han synes vi slo for mange, lange baller og at vi var for statiske. Vi fikk beskjed om å gjøre det enklere for hverandre. Så kom han Kumbela inn i andre omgang og snudde kampen for oss. Det var egentlig det vi trengte i dag.

Nielsen forteller at det er ekstra gøy å spille når det er så fantastisk atmosfære og stemning på stadion som det var lørdag.

- Det var en topp stemning i dag. Det var utrolig morsomt i dag, og å spille i dag. Og det at vi klarte å snu kampen etter en litt svak start.

Ut med skade
Omar Elabdellaoui fikk bare med seg 25 minutter ute på banen før han måtte gå av med en skade.

VANT: Omar Elabdellaoui måtte forlate banen med skade 25 minutter ut i første omgang.

- Utrolig kjipt at jeg ble skadet i lysken. Det begynte å lugge litt. Så var det legen som sa jeg måtte gå av. Jeg har kjent litt til det samme tidligere, så det er kjedelig, forteller Elabdellaoui til Nettavisen.

-Jeg følte meg veldig bra før kampen, så det er veldig kjedelig.

Han er selvsagt lykkelig over at lagkameratene klarte å snu kampen og dra i land tre poeng, selv uten ham på banen.

- Det var tre utrolig viktige poeng. Kumbela var veldig viktig og scoret viktige mål og sørget for tre poeng til oss.

Han håper ikke lyskeskaden er for alvorlig, og håper å være tilbake i spill relativt raskt.

- Jeg skal ta bilder av det i morgen, tror jeg.

- Jeg håper ikke det er noe alvorlig. Jeg gikk av ganske tidlig, så jeg håper det går bra. Det var best å gå av, avslutter Elabdellaoui

Elektrisk
Både Håvard Nielsen og Omar Elabdellaoui fikk sjansen for start for hjemmelaget, og de entret banen i en herlig atmosfære. Stemningen på tribunen var elektrisk. Det var derby-tid. Kampen om Nord-Tyskland.

I forkant av kampen uttalte Braunschweig-trener Torsten Lieberknecht at lørdagens kamp fort kunne avgjøre skjebnen for de norske spillernes lag.

Rundt 24.000 tilskuere laget en magisk ramme rundt kampen, mens spillerne åpnet oppgjøret med å krangle ute på gressmatta.

Gjentatte ganger måtte dommeren gå mellom spillere som dyttet hverandre. Det var tydelig at denne kampen betydde mye for begge lag.

Hopp og sprett
Den vanligvis så avbalanserte Lieberknecht hoppet og spratt som en kenguru nede på sidelinjen, og var flere ganger i heftig diskusjon med fjerdedommeren.

Hamburg tok noe heldig ledelsen etter 23 minutters spill, etter at Pierre-Michel Lasogga var høyest på corneren og headet ballen i bue over Braunschweig-keeper Daniel Davari. Den scoringen må nok Davari notere erkjenne at han kunne forhindret.

Tre minutter senere måtte Elabdellaoui forlate banen med noe som så ut som en skade.

Røyken fra bengalske lys var det eneste minneverdige fra resten av førsteomgangen.

ELEKTRISK: Hamburg-fansen røykla stadion gjentatte ganger under lørdagens skjebnekamp.

Kongolesisk magi
Lieberknecht var tydelig ikke fornøyd med det offensive spillet han fikk se i første omgang fra sine gutter, og han valgte å sette inn forrige sesongs toppscorer i klubben, Domi Kumbela, noe som raskt viste seg å være et smart trekk.

Seks minutter ut i angreomgangen satte kongoleseren inn utlikningsmålet på Eintracht Stadion. Og om ikke stemningen allerede var elektrisk, så nådde den nye høyder etter målet.

60 minutter inn i kampen løftet taket seg på stadion. Kumbela hadde snudd kampen. Hjemmelaget ledet plutselig 2-1. Van Marwijk sank lenger og lenger ned i stolen.

Fem minutter senere holdt Kumbula på å sette inn sitt tredje mål, men en fantomredning av René Adler forhindret scoring.

Tolv minutter før full tid stilnet stadion. Ivo Ilicevic utliknet for gjestene med en vakker avslutning opp i lengste hjørne.

Fem minutter før full tid fikk Kumbela revansje for missen litt tidligere i omgangen.

Med sin tredje scoring for kampen sørget han på egenhånd for at alle tre poengene ble igjen i Braunschweig. 

Tre minutter på overtid scoret Braunschweig sitt fjerde for kvelden, og seieren var et faktum.

Tre livsviktige poeng for hjemmelaget.

Håvard Nielsen spilte hele kampen for hjemmelaget, og nordmannen jobbet godt og la ned meget viktig innsats for vertene, uten at han klarte å komme på scoringslista.

Håpet om spill i Bundesligaen også neste sesong lever for fullt for Nielsen og Elabdellaoui. Nå er det bare tre poeng opp til trygg plass for Braunschweig.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere