- Vi aner ikke hvor han er

Foto: Mike Hewitt / Getty / All Over Press (2012 Getty Images)

Kobles til Liverpool. Nå er han «forsvunnet».

25.06.13 17:44

Henrikh Mkhitaryan har lenge blitt koblet med Liverpool, og armenerens framtid har så langt vært en av overgangsvinduets store såpeoperaer.

Først ble det meldt fra flere hold at Liverpool var svært nær en overgang for 24-åringen, men dette ble senere avvist av spillerens klubb, Sjakhtar Donetsk.

Både russiske og engelske medier har likevel vært sikre i sin sak, og hevdet at den røde klubben fortsatt var favoritt til å sikre seg midtbanemannen.

- Ingen kontakt
Tirsdag gikk imidlertid Sjakhtar igjen ut og presiserte at det ikke har kommet noe bud på Henrikh Mkhitaryan fra Liverpool. Det skriver Sky Sports.

- Det har ikke vært noe kontakt med Liverpool. Jeg er sikker på at alt snakk om forhandlinger bare er rykter. Liverpool har ikke kommet med noen forespørsel, sier klubbsjef Sergej Palkin.

Midt oppe i alt dette skal Mkhitaryan også ha «forsvunnet». 24-åringen har ikke møtt opp til sesongoppkjøringen.

-Det stemmer at han ikke møtte til trening. Vi vet ikke hvor han er og om han vil dukke opp igjen i den nærmeste framtid. Han vil bli bøtelagt for oppførselen, sier Palkin.

Sjakhtars daglige leder avviser imidlertid at den ettertraktede spilleren ønsker seg bort fra den ukrainske klubben.

- Vi har ikke hørt noe om at han ønsker seg bort. Alle spørsmål vedrørende hans oppførsel må pressen nesten spørre Mkhitaryan selv om, sier Sjakhtar-sjefen.

- Ikke spre rykter
Mkhitaryan ga tegn fra seg på Facebook tidligere denne uken, og da avfeide også 24-åringen at han var på vei til Liverpool.

- Jeg liker at folk er opptatt av min videre karriere, men jeg vil gjerne be dere om å ikke spre falske rykter og informasjon, skrev han på sin Facebook-side.

- Jeg blander meg ikke opp i forhandlinger. Jeg har en kontrakt med klubben og den vil jeg gjerne fullbyrde, skrev han videre.

Det er liten tvil om at Henrikh Mkhitaryan passer godt inn i Liverpool-manager Brendan Rodgers' spillestil, og mange mener armeneren kan fylle den samme rollen som islendingen Gylfi Sigurdsson gjorde for nordiren i Reading og en kort periode i Swansea. Rodgers gjorde et forsøk på å hente sin gamle elev sist sommer, men Sigurdsson valgte da Tottenham.

Det er for øvrig ventet at keeperen Simon Mignolet vil bli Liverpool-spiller i løpet av kort tid. Belgieren skal ha gjennomgått en medisinsk sjekk på Melwood tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.