RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi blir ikke kvitt City

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson er klar for ny naboduell.

Denne sesongen har mye handlet om Manchester United og Manchester City i England.

United har i mange sesonger vært et av balløyas beste lag, mens de lyseblå naboene nå får alvor har utfordret rivalen.

- Tøff trekning
Da de to klubbene møttes til dyst i Premier League i fjor høst fikk de røde virkelig erfare dette. City vant kampen 6-1 og ga klar beskjed om at de var utfordrere i tittelkampen.

Søndag møtes de to naboklubbene til ny dyst. Denne gangen i FA-cupen. United-manager Sir Alex Ferguson har fortsatt resultatet fra Old Trafford i oktober friskt i minne.

- Det er en tøff trekning for oss, men det blir tøft for dem også. Det vil alltid være sjanser for at vi møter City i cupen, ikke hvert år, men ganske ofte, sier skotten til Inside United.

Også forrige sesong møttes de to klubbene i den tradisjonsrike cupen, den gang i semifinalen. Da var det også de lyseblå fra Manchester som gikk seirende ut av naboduellen.

- Ikke kvitt City
City gikk til slutt hen og vant hele turneringen, med 1-0 over Stoke i finalen, og satte dermed en stopper for en 35 år lang periode uten store trofeer.

Ferguson må medgi at det nok ikke går 35 år til neste gang rivalen kan juble for sølvtøy. Slik fotballen har utviklet seg, tror han City blir å regne med i mange år framover.

- Vi møtte dem i en semifinale i fjor og en året før der. Vi spiller begge i Europa League denne vinteren og nå møter vi dem igjen i FA-cupen, sier 70-åringen.

- Vi er nødt til å blitt vant med at City alltid vil utfordre oss om titler i årene framover. Både vi og supporterne må bare venne oss til dette. Vi blir ikke kvitt City, sier manageren.

Styrtrike eiere
Manchester City ble kjøpt opp av styrtrike Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan og hans Abu Dhabi United Group i 2008. Dette var starten på en stor opptur for klubben.

De nye eierne har investert heftig i nye spillere de siste sesongene, og selv om alle kjøpene ikke har vært like vellykket, har troppen stadig blitt sterkere.

Forrige sesong klarte City å kvalifisere seg til Champions League. Klubben deltok i gruppespillet i fjor høst, men røk ut fra den tøffe gruppen med Bayern München, Napoli og Villarreal

I Premier League har Roberto Mancinis menn vist seg mer stabile og topper etter 20 serierunder, tre poeng foran nettopp Manchester United. I vinter skal klubben også spille Europa League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere