RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi bør spille med 14-åringer

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Roberto Mancini tordner mot det travle kampprogrammet i engelsk fotball.

Manchester City har fått en strålende start på sesongen. Tirsdag kveld spiller Roberto Mancinis menn kvartfinale i Carling Cup borte mot Arsenal, og det kan bli med et helt annet mannskap enn publikum er vant til fra Manchester City.

Manager Roberto Mancini har nemlig sett seg lei det tette kampprogrammet i engelsk fotball, og varsler store endringer på laget før kampen på Emirates.

- Vi kommer til å forandre på hele laget, for det er en utrolig situasjon. Arsenal spilte på lørdag, vi spilte søndag ettermiddag. Mandag reiste vi til London, tirsdag spiller vi kamp. Det er utrolig, sier Mancini ifølge Daily Mail.

- Bør spille med 14-åringer
Italieneren går så langt som å hevde at det travle spilleskjemaet er hovedgrunnen til at England sliter i store internasjone mesterskap.

- Jeg tror grunnen til at det engelske landslaget ikke lykkes i EM og VM er at spillerne ikke har tid til å restituere seg. Å spille så fort etter Champions League, er utrolig. Vi bør spille med 11 unge spillere, kanskje 14,- og 15-åringer. For å demonstrere et poeng? Ja, sier Mancini.

- Det er ikke riktig. Det har ikke så mye å si for oss (trenerne), men for spillerne. Men vi kommer til å gå ut og prøve og vinne, selvsagt.

- Det er helt utrolig
Han brukte mye av tiden under pressemøtet før Arsenal-kampen til å tordne mot kampoppsettet, men var usikker på hvor han skulle rette harmen.

- Jeg vet ikke hvem vi skal klandre. Premier League skulle sagt noe om dette. Det er viktig å spille, men også viktig å restituere seg. Man trenger tre dager mellom hver kamp. Vi får samme situasjon i januar, når vi spiller mot Sunderland, og så Liverpool to dager senere. Liverpool spiller tre dager før oss, er det riktig? Jeg tror ikke det. Det er helt utrolig, dette er en kvartfinale, gjentar han.

- En vits
City-sjefen får støtte av Liverpool-manager Kenny Dalglish. Han forbereder seg til tirsdagens kamp mot Chelsea, en kamp som kommer to dager etter det knallharde oppgjøret mot Manchester City.

- Det er uansvarlig av de som har satt opp spilleplanen. Å be et lag spille to høyintensitetskamper på 48 timer – en vits, sier Dalglish.

Så gjenstår det å se hvilke spillere som entrer banen i City-drakten tirsdag kveld. Kampstart er 21.00, og kampen følger du i vårt livesenter .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere