- Vi er bedre lag med større fremtid

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

- Noen blir veldig kjepphøye når det går bra, kontrer Martin Andresen.

02.05.10 08:26

STRØMSGODSET - VÅLERENGA 1-0:

MARIENLYST (Nettavisen): De klarer ikke å vinne på bortebane, men ingen slår Strømsgodset i Drammen. Lørdag tok Godset sin 10. strake hjemmeseier. Man må faktisk helt tilbake til 12. juli i fjor for å finne en kamp Ronny Deilas mannskap ikke vant hjemme. Den gangen ble Rosenborg for sterke.

Etter seieren benyttet Strømsgodset-trener Ronny Deila seieren til å sende følgende melding til Martin Andresen og Vålerenga.

- Hvis jeg måtte velge mellom Vålerengas stall og min egen, så ville jeg valgt min egen. Vi har et bedre lag enn Vålerenga, og vi har en mye større fremtid enn det de har, sier Deila til Nettavisen.

Han hadde latt seg provosere av Martin Andresens uttalelser tidligere i uka om at Godset var svake psykisk.

- Jeg vet ikke om vi er svake psykisk når vi har ti seirer på rad på hjemmebane. Dessuten føler jeg at Vålerenga har fått litt for godt betalt i de kampene de har spilt hittil i sesongen. Samtidig har vi vært litt uheldige i det siste. I denne kampen jevnet det seg ut. Da var de kanskje litt uheldige, og vi heldige.

God førsteomgang
Men i 1. omgang var ikke Strømsgodset heldige. Da var de klart best. Nettavisen så fem store målsjanser, mens Vålerenga kun hadde én. Fem minutter før pause fikk drammenserne også uttelling. Øyvind Storflor åpnet Vålerengas forsvar på midtbanen, Jo Inge Berget spilte frem Marcus Pedersen, og Drammens Wayne Rooney-kopi gjorde akkurat som han har gjort så mange ganger før. Han dunket ballen forbi Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld.

Det sørget garantert for at strekene under Pedersens navn ble ekstra mange hos klubber som Blackburn, Celtic, Fulham, Borussia Mönchengladbach, Hamburger SV, Bolton, Auxerre og Sunderland. Alle var nemlig til stede på tribunen lørdag.

Etter pause hevet imidlertid Vålerenga seg. Mohammed Moa Abdellaoue hadde to store sjanser, Luton Shelton skjøt i tverrliggeren og på overtid var det bare en fantomredning av Godset-keeper Adam Larsen som stanset Bengt Sæternes heading. Men Godset holdt ut til stor begeistring for de fleste på et fullsatt stadion.

Dermed passerte Strømsgodset Vålerenga på tabellen. De to lagene ligger nå på 4. og 5. plass.

- Typisk
- Det var litt typisk at det var Adam Larsen som hadde en sånn redning, sier Vålerenga-trener Martin Andresen.

Typisk, fordi Larsen egentlig er Vålerenga-gutt, men ble vraket av klubben før 2007-sesongen.

Vålerenga-sjefen står imidlertid på at Strømsgodset-laget må være svake psykisk.

- De spiller jo totalt annerledes hjemme og borte. Resultatene er helt forskjellige. Det er merkelig, og jeg mener det ligger i hodet. Det er de samme spillerne. Banen er like stor. Det er ingen grunn til at det skal være noe annet.

- Deila mener de har et bedre lag og en større fremtid...

- Det er et ordtak: «Ydmyk i lykken og standhaftig i motgang». Det er noen som er veldig kjepphøye når det går bra, men de uttalelsene får stå for hans regning. Jeg synes ordtaket er bra. De får holde på, men vi får heller se til slutt, sier Andresen.

Begge lag har brukbare muligheter til poeng i neste seriekamp, som spilles allerede onsdag. Strømsgodset spiller da hjemme mot Odd Grenland, mens Vålerenga er verter for Hønefoss.

PS: Strømsgodsets Jo Inge Berget slapp trolig med skrekken etter sin skade tidlig i 2. omgang. Han dro til røntgen rett etter kampslutt, men sent lørdag kveld skriver Dagbladets nettutgave at han ikke har pådratt seg brist i foten. Dermed kan han være klar igjen allerede til Odd-kampen onsdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag