*Nettavisen* Sport.

- Vi er det nye Rosenborg

MEDALJE: Odd og Dag Eilev Fagermo kjemper om medalje i årets Tippeliga. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)

Nå er Odd bedre enn klubben de kopierer.

09.08.14 09:52

Man finner mange likhetstrekk mellom det Rosenborg-laget som herjet i norsk fotball på 90-tallet, og det Odd-laget som i år kjemper om medalje i Tippeligaen.

Begge lag har hvite og svarte drakter, hovedvekten av spillerne er lokale, og trenerne forholder seg til formasjonen 4-3-3.

Både Dag Eilev Fagermo og Nils Arne Eggen kan i tillegg karakteriseres som «klin gærne».

Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, forteller i lørdagens papirutgave av VG at man i Odd ser mot det Rosenborg fikk til for drøye 20 år siden.

- Vi er det nye Rosenborg, slik de var på 90-tallet, sier han.

Seier for norsk fotball
Årets sesong har gått over all forventing for Skiens-klubben, som ligger på andreplass i ligaen, og fremdeles er med i kampen om cup-gullet.

Trener Dag Eilev Fagermo er klar på at Odd-medalje vil være en seier for norsk fotball.

- Det vil vise at man faktisk kan vinne noe ved hjelp av kunnskap og utvikling, og ikke bare ved hjelp av pengebruk, forklarer han VG.

Satser lokalt
Også Håndlykken er klar på at Odd driver på en sunn og god måte.

- Telemark-profilen er innvevd i alt vi gjør. Både Toppidrettsgymnaset og Fotballkretsen holder til ved stadion, og vi ønsker å satse på våre lokale gutter. Vi henter de likevel ikke i 13-årsalderen, men venter til de starter på videregående, forteller han.

Klikk på bildet for å forstørre.

SOLGT: Elbasan Rashani (t.h.) ble nylig solgt til Brøndby, men har vært en del av den lokale stammen i Odd de siste sesongene. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Odd-laget, som har imponert stort denne sesongen, består av mange lokale gutter. To av de, Elbasan Rashani og Fredrik Semb Berge, ble nettopp solgt til Brøndby, men det skaper bare plass til flere nye lokale gutter.

Både Thomas Grøgaard fra Kragerø, Fredrik Oldrup Jensen fra Skien og Herolind Shala fra Porsgrunn har spilt fast førstelagsfotball for de svarte og hvite denne sesongen.

Det er også flere talenter på vei opp i Odd. Unggutten Vegard Bergan, som Nettavisen har skrevet om tidligere, forventes blant annet å ta over for nylig solgte Semb Berge.

Og Odd har ikke tenkt å handle inn spillere som gjør det vanskeligere for talentene å slå gjennom. Der er Fagermo klar i tale.

PS: Da Rosenborg ble startet opp i 1917, var det Odd de kopierte, både navnet og draktfargen. Rosenborg-navnet kom senere. Nå er det i stedet Odd som lærer av det Rosenborg en gang gjorde.

Lørdag tar Odd imot Strømsgodset til toppkamp på Skagerak Arena.

Kampen kan du følge live hos Nettavisen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.