*Nettavisen* Sport.

- Vi er favoritter mot Start

Mandalskameratenes trener mener at det er hans 1. divisjonslag, og ikke Start, som er favoritter i onsdagens cupkamp.

15.06.05 09:05

Mandalskameratenes kamp mot Start er kanskje rosinen i pølsen i 3. runde av cupen. Start leder eliteserien. Mandalskameratene ligger midt på tabellen i 1. divisjon. Det er duket for ny krig på Sørlandet.

Start er klare favoritter.

Eller?

- Jeg forstår at folk stiller meg spørsmålet: «Tror du virkelig at dere slår Start?» Men veldig mange har dårlig hukommelse. Ser man ett år tilbake i tid, ville mange lurt på det mot motsatte. Da hadde vi slått Start tre ganger på rad med 7-0 i målforskjell, sier MK-trener Svein Hansen til TV 2 Nettavisen.

- Historien viser at vi pleier å gå lenger i cupen enn Start. Vi har også 3-1-1 i statistikk mot Start i de siste fem innbyrdes oppgjørene. Spillerne i Start er også stort sett de samme nå som vi har møtt tidligere. Dette er også en enkelt kamp. Da kan alt skje. I utgangspunktet er dette en 50-50 kamp, men med statistikken i minne, så vil jeg nok si at det er 60-40 i favør oss, fortsetter han.

Og det helt seriøst.

- Men hvorfor har Start rykket fra dere i serien?

- De har gjort en bra jobb. De er bra trent, har god selvtillit og er i flytsonen. De har også brukt millioner på å forsterke stallen med spillere på de rette plassene. MK har ikke de samme forutsetningene. På sikt vil det derfor alltid være forskjell. Vi lever egentlig i to forskjellige verdener. Men dette er en enkeltkamp. Det er 11-11. Da handler det ikke om forutsetninger, men om nær historie og innbyrdes oppgjør. Vi er nok favoritter ja, fastslår han.

Følg utviklingen i MK-Start direkte i TV 2 Nettavisen fra 18.00 onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.