RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er grundige der andre er overlegne

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Danmarks landslagssjef før bortemøtet med Island.

Det danske fotballandslagets trener, Morten Olsen, mener Danmark ofte er flinkere til å ta antatt svakere motstandere på alvor.

Danmark ligger tre poeng bak Norge i EM-kvalifiseringens gruppe H etter fire kamper. Også Norges kommende motstander Portugal er foran danskene så langt.

Trenger seier
Full poengfangst mot Island på Laugardalsvöllur lørdag er derfor høyst nødvendig for danskene om de skal holde følge i kampen om EM-plass.

Til tross for at Danmark aldri har tapt en fotballkamp mot Island, advarer Morten Olsen mot å innkassere tre poeng fra sagaøya på forhånd.

- Det gjelder å reise opp dit, ta med seg tre poeng, og så komme seg hjem igjen. Men det er ikke dermed sagt at det blir enkelt. Det har alltid vært vanskelig å spille mot Island, sier Olsen til DR Sporten.

Forbereder godt
Olsen og Danmark har kanskje virket i overkant selvsikre på mange nordmenn når de har besøkt Ullevaal. Danskenes landslagstrener mener imidlertid at Danmark kjennetegnes av gode forberedelser, og ikke føler seg overlegne.

- Folk sier ofte at landslagstreneren snakker opp motstanderen. Det gjør ikke jeg. Island er et lag som ikke bare er gode fysisk, men også teknisk. Mange lag har snublet der oppe. Men vi er grundige der andre kanskje er litt overlegne, legger Olsen til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere