RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er ikke gullfavoritter

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Sist oppdatert:
Drammenserne har begynt å drømme om gullfest på Torget i november. Ronny Deila ber dem stikke fingeren i jorda.

STRØMSGODSET – FREDRIKSTAD 1-0:

MARIENLYST (Nettavisen): Etter en ny hjemmeseier av unggutta på Strømsgodset og tabelltopp tre poeng foran Tromsø, var Marienlyst på kokepunktet lørdag. Spillerne jublet vilt da fløyta gikk for full tid, fansen sang som aldri før og på vei ut stadionportene hørte du praten om gullfest på Drammens Torg i november.

Men Godset-trener Ronny Deila er snar med å helle kaldt vann i hodet på byens borgere:

- Jeg vil ikke si at vi er gullfavoritter. Husk at vi har spilt seks hjemmekamper og bare tre bortekamper. Det er bare å stikke fingeren i jorda: Vi må begynne å vinne borte før vi kan melde oss på i gullkampen, sier Deila til Nettavisen.

Godset har nå ikke tapt hjemme siden 13. september 2010.

Se opp for Molde
Deila, som av eks-Godset-spiller David Nielsen er nevnt som Drillos erstatter som landslagsstrener (noe han smiler godt av), mener Molde, Tromsø og kanskje Vålerenga kommer til å stige på tabellen.

- Særlig Molde er farlige. De spiller en fin fotball, og har økonomiske muskler til å forsterke laget i sommer, sier Deila.

- Også Vålerenga og Tromsø blir farlige utover, Vålerenga har ennå ikke nådd sitt toppnivå og vil komme sterkt etter hvert.

Og tittelforsvarer Rosenborg?

- Jeg har ikke tro på Rosenborg. De er i en omstillingsfase, og Jan Jönsson trenger en del tid før det nye laget har satt seg.

Skryt til Konradsen
En Deila har tro på, er lørdagens matchvinner Anders Konradsen (20). Unggutten som Deila hentet fra Bodø/Glimt, har sklidd flott inn i Godsets unge mannskap og scoret sitt tredje for sesongen mot FFK.

- Han har vært en av våre beste i år. Han er en flott gutt, med fine holdninger og stort potensial – selv om han bare var middels i dag, sier Deila, og legger til:

- Han var sterkt ønsket hit før sesongen, og jeg er glad vi fikk ham.

Selv var Konradsen lite fornøyd med alt annet enn de tre poengene lørdag:

- Det var kanskje vår dårligste kamp i år, sier han til Nettavisen. – Vi kom ikke i gang med spillet vårt, det lugget i pasningene og ble gjort flere feil. Men vi vinner på en dårlig dag, det skal vi være fornøyde med.

Langt gjesp
På en dag da Champions League-finalen var det alle fotballinteresserte snakket om, skulle Godset og Fredrikstad by på mye god underholdning for å fortjene stor oppmerksomhet. Men det var ikke mye storspill på Marienlyst, knapt noen sjanser før pause. Det kunne virke som også spillerne bare ventet på finalen på Wembley.

I første omgang var det farlig nikk fra FFKs Tarik Elyounoussi og en stor sjanse fra Godsets Øyvind Storflor det eneste som hindret de lange gjespene, hvis du ser bort ifra basketakene mellom Raja Piiroja og Ola Kamara.

- Godset vant fortjent. Vi presterte langt under pari, sier FFK-trener Tom Freddy Aune.

Men etter 68. minutter skjedde det endelig noe. Innbytter Fredrik Nordkvelle fikk satt fart på hjemmelaget, fikset en corner som endte med at Glenn Andersen nikket i tverrliggeren. Returen dundret Konradsen inn fra kloss hold.

- Vi kunne vært heldige og fått ett poeng, men når vi ikke fungerte bedre kan vi ikke klage over tapet, sier Aune.

FFK, som sårt savnet Celso Borges og Alex Valencia (som tidlig måtte ut med skade), hadde lite å svare med. Det ble med Elyounoussis spede forsøk.

- Nå skal vi lade opp til hjemmekampen mot Sarpsborg 08 neste runde, det blir en kamp vi gleder oss til, sier Aune.

Les saken: Straffedrama da hjemmestatistikken røk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere