RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er lettere sjokkerte

Foto: Massimo Pinca / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Chelsea-fansen er overrasket over at Roberto Di Matteo fikk sparken.

Onsdag formiddag kunnegjorde Chelsea at Roberto Di Matteo er ferdig i klubben. Mannen som ledet londonlaget til topps i Champions League forrige sesong, måtte gå av etter svake resultater i Champions League denne sesongen og en svak periode hvor det kun er blitt to poeng på fire kamper.

Det hjalp lite at Chelsea vartet opp med feiende flott og offensiv fotball i sesongstarten og toppet ligaen etter åtte runder.

Frykter for omdømmet
- Vi er lettere sjokkerte. Vi hadde ikke ventet dette nå. Selv om det var en dårlig kamp i går (tapte 0-3 mot Juventus, red. anm.) og en dårlig kamp på lørdag (tapte mot WBA), er dette overraskende, sier leder Even Strete i Chelsea Supporters Norway til Nettavisen.

- Grunnen til det er at vi spiller en annen fotball i år enn i fjor og det tar litt tid å spille inn. Det har jo gått veldig bra i år, inntil de siste ukene. Han vant jo både Champions League og FA-cupen i fjor, så dette var uventet, legger Strete til.

Get Adobe Flash player

Chelsea har i løpet av drøyt fem år hatt navnene til José Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, André Villas-Boas og Di Matteo på døra inn til managerens kontor.

Det går utover klubbens omdømme, frykter Even Strete.

- Det er ikke positivt, det er ikke det. Jeg må innrømme det. Men det er viktig å se det store perspektivet her, i forhold til Roman Abramovitsj. Alle Chelsea-fans vil se at han har tilført klubben utrolig mye. Vi var jo bankerott før han kom og vi har vunnet mange trofeer.

- Oppsiktsvekkende
TV 2s høyt respekterte kommentator Øyvind Alsaker liker ikke utålmodigheten til Chelseas russiske eier.

- Jeg synes det er oppsiktsvekkende. Det er utrolig tøft mot en mann som har gjort en så solid start på sesongen. Chelsea er jo i en dårlig periode, men den er beinhard. Roman Abramovitsj har jo ingen tålmodighet. Det er én mann og hans humørsvinger som er avgjørende for managerens skjebne. Utrolig overraskende at det kommer nå, sier Alsaker til tv2.no.

Se høydepunktene fra Juventus - Chelsea her:

Lederen for den norske Chelsea-fansen har selvsagt fått med seg at Pep Guardiola og Rafael Benitez virker mest aktuelle. Selv håper han på et par andre kandidater.

- Benitez vil være et veldig upopulært valg, siden han var i Liverpool. Utenom Champions League-triumfen hadde han ikke de helt store resultatene der. Det er mulig at han klarer å vinne over fansen etter hvert, men det vil være et upopulært valg, sier Strete.

- Steve Clarke eller Ray Wilkins er de jeg kunne tenke meg. De har vært i klubben før og kjenner den.

- Hva skal til for at Chelsea-fansen vil være fornøyd med inneværende sesong?

- Vi er glade i å vinne trofeer, men kommer man blant de tre beste i ligaen, tror jeg at man kan akseptere det. Det vil i alle fall jeg gjøre. Da har det vært en grei sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere