RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er lidenskapelige, ydmyke, jobber hardt, og om vi må lide, så lider vi

sTOLER PÅ FANSEN: Atletico Madrid-manager Diego "Cholo" Simeone stoler på fansen i Champions League-oppgjøret mot Barcelona.
sTOLER PÅ FANSEN: Atletico Madrid-manager Diego "Cholo" Simeone stoler på fansen i Champions League-oppgjøret mot Barcelona. Foto: Sergio Perez (Reuters)
Diego Simeone stoler på fansen i Barca-returen.

Atlético-trener Diego Simeone ønsker full fyr på tribunene onsdag kveld. Han vil gjøre Barcelonas vei til mesterligaens semifinale så tøff som mulig.

Lagene har allerede møttes fire ganger i årets sesong, og samtlige kamper har endt 1-1 eller 0-0. Et nytt 0-0-resultat vil holde for Atlético onsdag, men den argentinske treneren håper publikum vil løfte hjemmelaget til seier.

I helgen gestikulerte han heftig med hendene for å få opp lydnivået på Estadio Vicente Cálderon da Atlético slet seg til 1-0-seier over Villarreal.

– Stemningen var stor, og det gir deg energi og styrke til å konkurrere. Når folk spør seg hvorfor de støtter «Atléti», er dette (slike kamper) svaret. Vi er lidenskapelige, ydmyke, jobber hardt, og om vi må lide, så lider vi, sier Simeone.

– Fansen må forstå hvor mye dette betyr for oss, særlig på et punkt i sesongen der vi har spilt så mange kamper.

Uvisst for Costa

Atlético kan nå sin første semifinale i den moderne utgaven av mesterligaen. I den gamle serievinnercupen var laget tapende finalist i 1974.

Atlético må greie seg uten playmaker Arda Turan, som er skadd. Ellers hefter et stort spørsmålstegn ved Diego Costa, kraftspissen som har vært strålende hele sesongen og bøtter inn mål. Han pådro seg en lårskade i den første kampen på Camp Nou og kjemper for å bli klar til kvartfinalereturen.

En mulig erstatter for Costa kan være Adrián López, som så frisk ut da han kom inn som innbytter mot Villarreal lørdag.

– Jeg er forberedt. Vi er alle klare for å spille. Enhver mulighet i dette laget er viktig, og du må være klar til å gripe den, sier López.

Grubling

Skadetrøbbel har også Barcelona-trener Gerardo Martino. Han må klare seg uten keeper Víctor Valdés og den viktige midtstopperen Gerard Piqué.

Sistnevnte erstattes av Marc Bartra, som denne sesongen har figurert i 24 kamper for storklubben.

– Vi har hatt uflaks med skader, men spillergruppen har vist at den kan overkomme vanskelige situasjoner. Det må vi gjøre igjen. Jeg er veldig positiv. Vi drar til Calderón fulle av håp om at vi kan gå videre, sier 23-åringen.

Martino grubler nok mer på hvilket lag han skal stille offensivt i onsdagens storkamp. Kanskje velger han som sist og bruker Sergio Busquets, Xavi, Cesc Fàbregas og Andrés Iniesta på midten. En annen vri er å ofre en av de spanske midtbanespillerne for å få inn tempoet til Pedro Rodríguez eller Alexis Sánchez. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere