*Nettavisen* Sport.

- Vi er mer enn afrikanerne

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Magne Hoset (30) mener de anonyme sliterne i Molde fortjener mer heder og ære enn de får.

16.05.11 21:17

LILLESTRØM - MOLDE 0-3:

ÅRÅSEN (Nettavisen): - I dag klarte vi å holde fullt trøkk hele kampen, og da hadde ikke Lillestrøm sjans. De var helt ferdige. Da de en sjelden gang fikk ballen, var de for slitne til å gjøre noe med den, sier Magne Hoset til Nettavisen.

Hoset, som ble den første ikke-afrikaneren som scoret for Molde i år, startet 17. mai-festen for Molde da ha gjorde 1-0 på straffe like før pause. Og da mange ventet et stormløp fra LSK i andre omgang, tok Molde bare mer og mer kommando. På 3-0 tjue minutter før slutt, lekte Molde katt og mus med et LSK som minnet om alt annet enn Tippeligaens mestscorende lag.

- Dette var årsbeste av oss. Dette var første kampen i år der vi klarer å fullføre med så høy kvalitet hele kampen gjennom, sier Hoset.

- Bør bli Norges førstekeeper
Etter en innledende sesong der de afrikanske Molde-spillerne ha fått mye av oppmerksomheten, mener Hoset at det var flere som viste seg fram på Åråsen.

- Forsvarsarbeidet i dag var helt fantastisk. Fra Espen (Bugge Pettersen) i mål, til Vegard (Forren)og Christian (Steen) i midtforsvaret. De fortjener mye skryt i dag, Anthony Ujah kom jo ikke til i det hele tatt. Og glem ikke Mattias Mostrøm som kom innpå, han gjorde en kanonkamp, sier Hoset.

Nå mener han at Bugge Pettersen bør bli Norges nummer én foran den viktige EM-kvalkampen mot Portugal i juni.

- Han har vært jevnt god i Tippeligaen i tre år, og blir bedre og bedre. Espen bør bli førstekeeper for Norge, det mener jeg virkelig.

Etter imponerende 3-0, ville ikke Hoset unngå å skryte av seg selv heller:

- Jeg har en finger med i spillet på alle tre målene. Så jeg synes jeg gjorde en god kamp, ja.

- Viser hva som bor i laget
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mente at laget endelig viste sitt fulle potensial på Åråsen.

- I dag viser vi at vi er flere spillere som kan score, og at vi er solide over hele linja. Hittil i sesongen har vi hatt sånn havveis uttelling, men jeg vet hva som bor i laget. Jeg ser det på trening hver dag, og treningskvaliteten er veldig – god uke etter uke, sier Solskjær til Nettavisen.

Mot LSK valgte han å roter på aget, ut med Simonsen og Wllf Eikrem og inn med Steen og Daniel Chima. De fungerte akkurat som han hadde håpet.

- VI har en god og bred stall, og vi må forvente å rotere gjennom en lang sesong, sier Solskjær, som var spesielt fornøyd med å sette en sluttstrek for LSKs 19. strake kamper med mål.

- Det overrasker ikke meg at vi skulle klare det. LSK er kanskje det mestscorende laget, men jeg tror vi har skapt like mange sjanser hittil i år Men uttellingen har ikke vært like god. I dag, endelig, fikk vi god uttelling.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.