RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lars Opstad/TV 2 Nettavisen

- Vi er størst i kjeften

Sist oppdatert:
KARL JOHAN (TV 2 Nettavisen): Brann-supporterne har tatt grepet om Oslo, og er skråsikre på seier i søndagens cupfinale. TV 2 Nettavisen har tatt pulsen på Karl Johans gate.

Gatebildet lørdag formiddag er malt i rødt, og kun rødt. Det hoies Brann-sanger fra alle utrestauranter. Ikke én Lyn-effekt er å se. Det eneste Brann-unntaket er et eldre ektepar som spaserer ned hovedgaten med hvert sitt skjerf. Røa-skjerf.

På en barkrakk inne på The Scotsman treffer vi Øyvind Litland (32). Han er sammen med en kamerat på Oslo-tur, og har fått billett av bekjente i en førstedivisjonsklubb. I kjent bergensk stil har han klokkertro på bergenserne.

- Vi vinner, sier han skråsikkert, før han mumler videre:

- Ja, nå har vi ikke vunnet noe på 22 år da, men vi er alltid størst i kjeften i forkant.

Dyre kampbilletter
De bruker cirka 3000 kroner hver på cupfinalehelgen inkludert fly, hotell, kamp og fest.

Litt lenger ned i gata sitter Hanne Madsen (25), fra Sandnes. Hun har skaffet sponsorbilletter fra Brann via jobben. Likevel regner hun med å bruke drøyt 4000 kroner på helgen. En i vennegjengen har ennå ikke klart å skaffe billett, og jakter på svartebørsmarkedet.

- Billettene ligger på rundt 2000 kroner, men jeg har fått tilbud om billett for 1750, sier han. Får han billett for 1250 slår han til.

Gjengen har kjøpt billetter til lørdagens fest i Oslo Spektrum, og planlegger etter det en tidlig kveld.

- I natt skal vi sove og samle krefter til søndag. Festen er ikke ferdig før Brann reiser hjem med pokalen, legger hun til.

Hun tror Brann vinner kampen 4-1 men at Lyn scorer først.

5-6000 kroner
Lars Norheim (35), har funnet seg en stol ute i sola på Café Håpløs. Der lesker han strupen sammen med en større vennegjeng. Han har kampbilletter i Lyn-svingen, der han har fått tak i sponsorbilletter via bekjente.

Uten billett til kveldens storfest i Oslo Spektrum, blir det pubrunde på Karl Johan, hvor det ifølge Norheim helt sikkert blir Brann-sanger hele kvelden og natta. Helgens budsjett er på 5-6000 kroner.

- For bergensere er det å reise til Oslo å se cupfinalen noe helt spesielt. Dessuten har klubben 12-17.000 tilskuerer på hver hjemmekamp, så det er ikke så rart at vi preger bybildet i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere