RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PASCAL PAVANI (Afp)

- Vi er svindlet

Sist oppdatert:
FIFA utdelte et slag mitt i trynet til Skeid.

Skeid har i flere år kjempet mot Toulouse og Bolton for å få videresalgspenger for Daniel Braatens overgang fra Premier League-klubben til Frankrike.

Problemet er at Braaten ifølge de offisielle papirene kom gratis, samtidig som svenske Johan Elmander gikk motsatt vei. Bolton betalte for svensken med rundt 80 millioner kroner pluss Daniel Braaten.

- Verdt null kroner
Skeid har hevdet at Braaten, som norsk landslagsspiller i Premier League, har hatt en verdi på rundt 40 millioner kroner, og at Elmander hadde kostet mer om Bolton ikke hadde sendt Braaten til Frankrike.

Skeid har krav på fem prosent av overgangssummen, og mener de dermed hadde rett på rundt to millioner kroner. Det er ganske mye for en andredivisjonsklubb som har et årlig budsjett på rundt seks millioner kroner.

Nå har FIFA avgjort saken, og Skeid får ingen penger.

- Vi er utsatt for svindel. Det kan du sitere meg på, raser Skeids styreleder Knut Meiner overfor VG, og varsler at saken vil bli anket.

- Vi skal lese begrunnelsen først, men dette er en helt spinnvill avgjørelse. Jeg kan ikke se et eneste argument for at en norsk landslagsspiller under kontrakt i Premier League ikke var verdt noe i 2008, sier Meiner.

Forstår frustrasjonen
Saken har tatt svært lang tid, og Skeid hevder at de fikk «elendig hjelp» av Norges Fotballforbund i saken – helt til Kjetil Siem overtok som generalsekretær i januar.

- Vi har bistått Skeid og skjønner deres frustrasjon, men må bare respektere FIFAs avgjørelse, sier Siem til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere