RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er to gode naboer

Sist oppdatert:
MOLDE STADION (TV 2 Nettavisen): Lokaloppgjør i fotball mellom Romsdal og Sunnmøre handler som lokaloppgjør flest om mye mer enn kampen om lærkula.

For dem som har vokst opp i strøk hvor fogderistrid er et ukjent begrep og hvor ingen bryr seg om lokaliseringen av fylkesadministrasjonen, kan det virke ganske alvorlig når romsdølene nekter folk med sunnmørsdialekt å kjøpe billetter til derbyet Molde-Ålesund.

Rapportene tidligere i vår fortalte også at sunnmøringene svarte med å oppfordre tilreisende Ålesund-supportere til å ta med matpakke for å legge igjen minst mulig penger igjen i romsdølske kassaapparater.

Men er det egentlig så ille som riksmedia skal ha det til?

Ikke bråk
TV 2 Nettavisen tok seg en runde før kampen for å lodde stemningen, og det var påfallende hvor fredelig det så ut til å gå for seg. Uansett hvem vi pratet med, enten det var politiet, Ålesund-supporterne, stadionvakter eller direktøren for Molde Fotball AS, alle var påfallende enige, dette var ikke noe å lage sak om.

Sunnmøringene bare lo når vi spurte om de hadde med seg matpakke, og politiet hadde ikke noe kjennskap til bråk i byen før kampen.

Gode naboer
- Dette er to gode naboer som lager fotballfest, alt det som har skjedd forut før kampen er bare humoristisk ment, påstår Moldes direktør Espen Silseth, som forøvrig var storfornøyd med en flott forestilling på en fullsatt Molde Stadion.

- Det var en kanonkamp med fin stemning, men jeg er ikke like fornøyd med resultatet. Vi hadde fortjent tre poeng, mener Silseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere