- Vi er veldig like

Foto: Marit Hommedal, Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sjekk hvorfor Rosenborg-trener Per Joar Hansen ser likheter med Branns Rune Skarsfjord.

01.04.13 20:08

De to jobbet sammen i Rosenborg. Først i 2004-sesongen da Hansen var assistenttrener under Ola By Rise og Skarsfjord var i apparatet rundt A-laget.

Da «Perry» fikk hovedtreneransvaret før 2005-sesongen plukket han Branns nåværende hovedtrener som assistent.

- Det var ganske naturlig den gangen. Rune hadde vært i systemet og var en dyktig fagmann, sier Rosenborg-treneren til BA.

Holdt kontakten
Hansen fikk sparken halvveis i sesongen, men er nå tilbake på Lerkendal der han skal være med å reise den gamle storheten til nye trofeer. 2. påskedag står en gammel kollega og venn på den andre benken.

- Jeg har hatt et godt forhold til Rune siden jeg kom til klubben første gang. Vi ble venner, og har holdt kontakten siden, forteller «Perry».

NaLive: Følg klassikeren Rosenborg-Brann her fra kl. 18

Når de snakkes blir det mye fotballprat, og skal vi tro lederen av trønderbataljonen deler de mange av de samme tankene om fotball.

- Vi tenker veldig likt, mener jeg. Begge har en filosofi der vi ønsker struktur og en god organisering av laget både defensivt og offensivt. Gjennom en god struktur kommer kreativitet, sier Rosenborg-treneren.

Samme tanker
- Så er det selvsagt noen nyanser i tankegangen, så vi er ikke helt like, legger Hansen til.

Den er hans kollega og venn i Brann helt enig med ham i.

- Vi tenker veldig likt om fotball. Det er helt rett at vi har samme filosofi, men måten vi utfører den på blir forskjellig ut fra spillertroppene vi råder over, sier Rune Skarsfjord til BA.

Slik RBK-treneren kjenner Skarsfjord mener den tidligere U21-landslagstreneren at kompisen er mer enn kvalifisert nok til å gjøre en god jobb for rødtrøyene.

Startet med seier
- Rune har bygget seg opp som trener på en veldig fornuftig måte. Han har også fått med seg en del erfaring på det utenomsportslige i løpet av tiden i Rosenborg der det var mange trenerbytter da han var der. Det var sikkert godt å ta med seg inn i Brann-jobben. Slik jeg har fulgt karrieren hans er Rune i ferd med å bygge opp igjen Brann, og har en klar plan på å få fremgang, roser «Perry» sin tidligere kollega.

Både Rosenborg og Brann fikk en god start på sesongen. Skarsfjords menn vant 3-1 hjemme mot Vålerenga, mens trønderne reiste hjem med tre poeng fra Skien etter 1-0-seieren over Odd.

- Jeg tror ikke det har så mye å si i denne kampen, men det er alltid godt å få en god start. Vi får se hvordan det blir, sier Hansen om sin første seriekamp på hjemmebane etter returen til Lerkendal.

Les flere artikler fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.