RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi evaluerer ham i mai

Foto: Martin Rickett (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Men søndag skaffet Carlo Ancelotti seg et viktig pusterom som Chelsea-manager.

CHELSEA - MANCHESTER CITY 2-0:

Årets sesong har ikke vært helt den Chelsea håpet på.

Riktignok er laget fortsatt med i Champions League, der de møter Manchester United til en engelsk duell i kvartfinalen.

Men etter en fantastisk sesongstart, der laget vant det meste som var å vinne og nærmest allerede ble utropt til ligavinnere av flere, har det gått dårligere utover sesongen.

Klubben er ute av FA-cupen, og flere tap i ligaen har gjort at seriegullet ser ut til å være en fjern drøm.

- Bedømmer treneren og andre
Derfor er det naturlig for klubben å evaluere manager Carlo Ancelottis resultater med laget etter sesongslutt, forklarte styreformann Ron Gourlay til BBC før søndagens viktige match mot Manchester City.

- La oss se hvor vi er i mai, så får vi bedømme treneren og andre i klubben, uttalte Gourlay.

Uansett hvordan den evalueringen går, kan Carlo Ancelotti konstatere at han skaffet seg litt mer arbeidsrom etter kampen mot Manchester City.

For selv om Chelsea måtte vente lenge på den forløsende scoringen, var det hjemmelaget som til slutt kunne juble over de tre poengene - som gjør at drømmen om gullet fortsatt lever i londonlaget.

Manchester City startet riktignok kampen best, uten å klare å skape de helt farlige sjansene. Vertene på sin side kom mer med i kampen underveis, og den største muligheten i første omgang fikk Salomon Kalou like før pause.

Men selv om angrepsspilleren fikk tid til å vende opp, var City-keeper Joe Hart fint med på avslutningen og holdt ballen med fast grep.

Snytt for straffe
Det fløt ikke over av sjanser på Stamford Bridge, men dramatikk ble det likevel i løpet av de første 45 minuttene: Midtveis i omgangen slo Kalou et innlegg mot feltet, som ble stoppet av Joleon Lescotts overarm.

City-forsvarerens arm sto rett ut som en seil, men dommer Chris Foy valgte å la være å dømme straffespark - til fortvilelse for Chelseas fans og spillere. Antakeligvis ville det ikke vært noe å si på om Foy hadde blåst for straffe.

I andre omgang fortsatte gjestene å legge mange mann i forsvar, men Chelsea kom likevel til flere farlige muligheter.

Det manglet imidlertid noe i avslutningene, og keeper Hart stoppet det som ikke ble blokkert av forsvaret foran ham.

I den andre enden av banen hadde City lite å stille opp med, og Chelsea fortsatte å presse på for et vinnermål.

Målet kom drøyt ti minutter før full tid.

Soloprestasjon av Ramires
Vertene fikk et frispark på venstrekanten, og innbytter Didier Drogba - som erstattet en Fernando Torres som igjen måtte gå målløs av banen - slo inn. Der ristet David Luiz av seg sin mann, og stanget inn 1-0-scoringen med en herlig stuss.

Plutselig måtte gjestene framover på banen, men Manchester City klarte aldri å reise seg mot blåtrøyene.

I stedet punkterte Ramires kampen med en perle av en scoring på overtid, der han driblet av flere City-spillere før han satte ballen sikkert i kassa bak keeper Hart.

Det betyr at laget befinner seg på tredjeplass i serien, ni poeng bak Manchester United på topp, men med en kamp til gode.

Manchester City på sin side er poenget bak Chelsea, men med en kamp mer spilt må laget muligens konsentrere seg om å holde Tottenham bak seg i kampen om fjerdeplassen som gir Champions League-kvalifisering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere