*Nettavisen* Sport.

- Vi fikk en overhøvling

Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB scanpix

Arsenal-stjernen avslører Arsène Wengers utbrudd.

16.05.13 12:58

Theo Walcott gir Arsène Wengers skjennepreken æren for seieren mot Wigan.

Sir Alex Ferguson er viden kjent for sine «hårfønere», som mer enn én gang har fått fart på et tafatt Manchester United-mannskap. Mandag benyttet åpenbart trenerkollega Arsène Wenger tilsvarende metode da han skulle vekke sine spillere i pausen mot Wigan.

Arsenal måtte vinne hjemmekampen for å holde Tottenham bak seg i kampen om den siste mesterligaplassen – og tok oppskriftsmessig ledelsen ved Lukas Podolski. Rett før halvtid utlignet imidlertid Shaun Maloney på frispark, hvilket fikk Wenger til å tenne på samtlige plugger.

Overhøvling
I et intervju med den britiske storavisen The Guardian bekrefter Theo Walcott at det gikk hett for seg i garderoben.

- Vi fikk en overhøvling, sier 24-åringen – uten å ville gå i detalj på hva som ble sagt.

- Vi holder det i garderoben, men det er fantastisk at manageren har denne lidenskapen. Det fikk litt ekstra ut av spillerne, konstaterer han videre.

Walcott gjorde selv 2-1-målet – som sendte Arsenal et langt stykke mot seier.

- Manageren ga oss et skikkelig spark bak, fastslår han.

Nå gjenstår det bare å avslutte sesongen med ytterligere én seier – mot Newcastle søndag. I så fall kan Arsenal-gjengen igjen forberede seg på mesterligaspill til høsten – på bekostning av byrival Tottenham.

Nytt fyrverkeri?
Samtidig kan også seier i Newcastle bety at The Gunners kniper tredjeplassen i årets Premier League fra Chelsea. Sistnevnte får besøk av Everton i siste serierunde.

- Vi vet at vi kan bli nummer tre, men vi ønsker bare å vinne. Vi har ikke tapt på veldig lenge, jeg har mistet tellingen (på antall kamper), sier Walcott.

24-åringen tror det er Arsenal-spillernes inderlige ønske om å spille mesterligaen som gjør at man år etter år avslutter sesongen sterkt. Det siste skal Newcastle angivelig få merke.

Walcott husker også tilbake på flere minneverdige oppgjør de to klubbene i mellom.

Det første møtet denne sesongen endte 7-3, mens Newcastle snudde 0-4 til 4-4 i et fyrverkeri av en kamp i 2011.

- Vi skal i hvert fall ikke la en 4-0-ledelsen glippe denne gangen! Hvis vi er like dedikerte som i andre omgang (mot Wigan), går det bra, avslutter Arsenal-vingen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.