- Vi fikk oss en leksjon

Foto: Pa Photos

Tromsø hadde lite å stille opp med på White Hart Lane.

19.09.13 23:11

TOTTENHAM - TROMSØ 3-0:

Torsdag kveld skulle Tromsø måle krefter med superstjernene i Tottenham da gruppespillet i Europaligaen ble sparket i gang.

Det gikk som mange hadde fryktet, Tromsø ble flere nummer for små og tapte fortjent 3-0. Nordmennene klarte aldri å skape det helt store foran Hugo Lloris i Spurs-buret, og hjemmeseieren var aldri truet.

Tromsø-stopper Miika Koppinen oppsummerer kampen på denne måten:

- Det ble utrolig tøft. Det er greit nok ferdighetene våre ikke er i nærheten, men jeg er overrasket over at vi var så dårlige fysisk. Vi bare tok imot taklinger og ble enkelt dyttet vekk, og da blir det vanskelig, sier Koppinen til MAX.

- Fikk oss en leksjon
Tromsø-trener Agnar Christensen innrømmer også at Tromsø tapte for et bedre lag.

- Vi fikk oss en god leksjon, for det var et bra lag vi møtte. Dette var veldig verdifull læring for oss, sier Christensen til MAX etter kampslutt.

Han mener det var lett å se forskjell fra nivået de vanligvis møter i Tippeligaen.

- Det handler om de individuelle ferdighetene, der er det store forskjeller, sier Christensen.

Nå ser han frem til returoppgjøret på Alfheim i slutten av november.

- Da har vi absolutt større sjanse. Vi gleder oss til det og ønsker dem hjertelig velkommen, sier han.

Defoe-dobbel
Jermain Defoe ødela mye av spenningen i første omgang, og da lagene gikk til pause hadde Tottenham-spissen scoret to mål og sørget for 2-0-ledelse til hjemmelaget. Innbytter Christian Eriksen scoret det eneste målet i en kjedelig andre omgang.

Tromsø klarte til tider å spille jevnt med Spurs, som tok det roligere jo lengre ut i kampen de kom.

- Tottenham har tatt foten av gasspedalen, og André Villas-Boas er nok frustrert med tanke på hva han har sett de siste syv-åtte minuttene. Men vi må gi honnør til Tromsø, de viser stolthet, sa Tottenhams akademi-trener Bradley Allen mot slutten av andre omgang, ifølge BBC.

Tottenham-fansen kan være glade for seieren, men den kommer med en bismak. En halvtime før slutt ble Moussa Dembélé skadet, og midtbanespilleren var i så store smerter at han ble båret av banen og byttet ut til fordel for nevnte Eriksen.

- Forhåpentligvis er det ikke noe alvorlig. Jeg tror han fikk seg et spark i leggen, og vi satser på at det kun er en slagskade, sier Allen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

Tromsø-trener Agnar Christensen hadde før kampen kritisert NFF for å ikke legge til rette for norske lag i Europaligaen, men laguttaket tydet ikke på at Tromsø-treneren ville spare sine beste menn.

Tromsø stilte med et tilnærmet toppet lag, til tross for den viktige bunnkampen mot Sarpsborg bare er tre dager unna.

Underveis i kampen ble imidlertid viktige spillere som Miika Koppinen og Thomas Kind Bendiksen byttet ut for å spare krefter til Sarpsborg-kampen.

SE OGSÅ: Lagoppstillingene

Kampens første scoring kom etter 21 minutter, og den sto som nevnt Jermaine Defoe bak. Nyinnkjøpte Erik Lamela chippet elegant ballen inn bak forsvaret, der Defoe kom i avslutningsposisjon. Han valgte å løfte ballen over en utrusende Marcuss Sahlman, og ballen spratt rolig inn i det tomme buret.

2-0 kom åtte minutter senere, og nok engang var Defoe mannen bak scoringen. Han rev seg løs fra TIL-forsvaret og satte enkelt inn kampens andre scoring fra ti meter.

Da innbytter Christian Eriksen curlet inn kampens tredje scoring fire minutter før slutt, tvilte ingen på hvor seieren skulle ende.

Flere mål ble det ikke, og kampen endte dermed med tremålsseier til hjemmelaget.

Tromsøs neste kamp i Europaligaen spilles 03. oktober hjemme mot Sheriff Tiraspol. Tottenham møter den russiske klubben Anzji på bortebane samme dag.

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.