*Nettavisen* Sport.

- Vi fortjener å rykke ned

Foto: AFP/Scanpix

Men Alan Shearer vil ikke svare på om han blir med Newcastle ned.

Premier Leagues tredje største klubb målt i gjennomsnittlig tilskuertall, rykket søndag ned fra Premier League. 0-1-tapet for John Carew og Aston Villa sørget for at Newcastle endte på 34 poeng og dermed tar følge med West Bromwich og Middlesbrough til Championship.

Spørsmålet er om Alan Shearer vil fortsette som manager, etter det mislykkede forsøket på å redde klubben.

- Var ikke gode nok
- Jeg vil snakke med eieren (Mike Ashley, red.anm.) denne uka og fortelle ham hva jeg mener har gått rett og galt, men dette er ikke tidspunktet for å diskutere min framtid, sier Shearer ifølge BBC.

Han overtok jobben etter at manager Joe Kinnear ble syk i april, men klarte bare å sanke sammen fire poeng av 24 mulige. Ettersom Hull tapte for Manchester United, ville ett poeng mot Villa ha vært nok til å redde plassen, men Newcastle klarte ikke å score.

- Hør her, dere kan rette fingeren mot meg, mot Joe Kinnear, mot spillerne, mot Mike Ashley, men i realiteten handler det bare om at vi ikke var gode nok denne sesongen, og heller ikke forrige sesong. Du kan gå tilbake en rekke år, og det vil være det samme, mener Shearer.

Sjokkert over tilstanden
Newcastle er en av Englands største klubber når det gjelder fans og tilskuere på hjemmebane. Faktisk er det bare Manchester United (71.333) og Arsenal (60.037) som slår Newcastles snitt på 48.750 tilskuere per kamp.

Likevel har ikke klubben klart å etablere seg som det topplaget fansen fortjener.

- Du kan snakke om flaks, om dommeravgjørelser og så videre, men de lagene som er de tre nederste på tabellen, er de tre som fortjener å rykke ned, sier Shearer.

Kinnear er under kontrakt som manager i to år til, men det er ventet at Shearer vil bli bedt om å fortsette i jobben.

- Denne klubben trenger store endringer, det kan alle se. Jeg ble sjokkert over tilstanden i klubben da jeg kom inn, forteller Shearer, som etter at han la opp, hadde livnært seg som tv-ekspert fram til april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.