RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi fortjente ikke gå videre

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Sjokkseier mot Spania holdt ikke - Sveits er ute av VM.

Sveits - Honduras 0-0:

Sveits overrasket alle da de slo fotballnasjonen Spania 1-0 i åpningskampen i gruppe H. Med tap mot Chile skulle alt avgjøres i siste kamp mot Honduras, som også de hadde en ørliten sjanse til å avansere fra den åpne gruppen.

Med seier til Spania over Chile var de sveitsiske herrene avhengig av tre poeng for å komme til utslagsrunden. Laget hadde kun scoret én gang før skjebnekampen, og måltørken ville ikke gi seg mot Honduras.

Sjansefest og enorm vilje var ikke nok til å ta Sveits videre til sin sjette åttendedelsfinale.

- Skuffelsen selvsagt stor. Vi hadde store ambisjoner og ville ta et stort skritt mot åttendelsfinale, men klarte det ikke, sa Sveits-trener Ottmar Hitzfeld, ifølge TV2.

Slik spilles 8. delsfinalene i VM!

Målløst
Førsteomgangen var overraskende jevn. Sveits hadde alt å spille for, men imponerte ikke nevneverdig, selv om de hadde ballen mest og hadde noen gode målsjanser. Gökhan Inler driblet seg flott gjennom forsvaret til latinamerikanerne og var nære 1-0 etter drøye ti minutter. Like etterpå var Eren Derdiyok nære scoring, men headet ballen utenfor mål.

Dermed sto det 0-0 til pause og Sveits måtte score i løpet av de siste 45.

- Jeg merket at spillerne var nervøse og tok lang tid før vi fant spillet vår, forteller Hitzfeld.

Men det var Honduras som klinte til med den beste åpningen og kampens største sjanse. Rett foran mål headet David Suazo ballen utenfor stengene og var centimeter unna en overraskende ledelse. De rød slo tilbake med en gedigen mulighet, igjen ved Inler, som ikke maktet å treffe nettmaskene.

Begge ute
Flere sjanser oppsto på begge banehalvdeler, og Sveits satset alt for å sikre seg den avgjørende scoringen. Med to mann bak ble det skummelt når honduranerne kontret. Slitne spillere orket etter hvert kun å jobbe fremover, noe som førte til stor spenning og ekstreme muligheter for begge lag. Mål ble det likevel, og utrolig nok, ikke, i motsetning til i kampen mellom Chile og Spania, som endte 2-3.

Og med det er både Sveits og Honduras ute av VM-dansen, selv om begge har overrasket positivt i mesterskapet.

- Vi fortjente ikke å gå videre siden vi ikke scorte mål, avsluttet en skuffet Sveits-trener.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere