*Nettavisen* Sport.

- Vi går for fjerdeplassen

Tottenham fikk det tøft mot Crystal Palace i helgen. Foto: Ben Stansall (Afp)

Jan Vertonghen vil snu trenden mot Burnley.

Tottenhams Jan Vertonghen mener onsdagens returkamp mot Burnley i FA-cupen er en perfekt anledning til å slå tilbake etter 1-2-tapet mot Crystal Palace.

Mauricio Pochettinos lag startet 2015 på best mulig måte med 5-3-seieren over Chelsea på White Hart Lane. Siden den gang har det blitt 1-1 mot Burnley i FA-cupen og 1-2-tap mot Crystal Palace. I sistnevnte kamp tok de ledelsen ved Harry Kane, men Palace kom tilbake og vant i Alan Pardews første kamp som manager.

– Vi var litt uheldige. Jeg syntes vi var det beste laget. Det er ikke noe vits å vinne mot Chelsea og deretter tape mot Palace, sa Vertonghen etter kampen.

Med tapet falt London-laget til sjetteplass på tabellen. Nå håper den belgiske forsvarsspilleren at en seier mot Burnley i FA-cupen vil få dem tilbake på rett spor.

– Vi går for fjerdeplassen, men vi er fremdeles med i tre andre turneringer. Kanskje fjerdeplass og et trofé?, sier Vertonghen.

Sju returkamper

Men avansement mot Burnley kan de ikke ta for gitt. Med seieren mot Queens Park Rangers i helgen klatret laget over nedrykksstreken. I tillegg har de to sterke uavgjortresultater borte mot Newcastle og Manchester City siden julefeiringen.

– Det var en massiv seier mot QPR, men ingen kamper er så viktige som den neste, og den er borte mot Tottenham, sa Burnley-spiller Scott Arfield.

Totalt skal det spilles sju returkamper i FA-cupen denne uken. Tirsdag venter West Ham – Everton, Bristol City – Doncaster, Chesterfield – Scunthorpe og Wolverhampton – Fulham.

Onsdag spilles den nevnte kampen mellom Tottenham og Burnley, saamt Ipswich – Southampton og Bradford – Millwall. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag