*Nettavisen* Sport.

- Vi gir oss aldri

Foto: Shaun Botteril/Getty Images

Veigar Páll Gunnarsson tror Island kan stikke kjepper i hjulene for Norge.

30.08.11 12:11

VALLHALL (Nettavisen): Sist gang Island vant en obligatorisk fotballkamp var mot Makedonia i 2008.

Den gangen ble Veigar Páll Gunnarsson matchvinner i kampen som endte 1-0 til hjemmelaget.

Håper på spilletid
Vålerenga-spilleren har nå vært utelatt fra landslaget ett år, men er tilbake når Norge er motstander på Ullevaal kommende fredag.

- Jeg har vært borte fra landslaget ett år uten at jeg har fått noen forklaring på hvorfor. Det er utrolig gøy å være tilbake, sier Gunnarsson til Nettavisen.

31-åringen tror ikke på plass i startelleveren, men har et håp om å få spilletid på sin nye hjemmebane.

- Jeg regner ikke med å spille fra start, men jeg har alltid et håp - i alle fall om å få et innhopp.

- Islendinger gir seg ikke
Island står kun med ett poeng så langt i EM-kvalifiseringen og spiller uten noe form for press på Ullevaal fredag. Pall Gunnarsson tror det kan være en fordel i kampen mot Norge.

- Nå kan vi slippe oss litt løs. Det kan ikke gå så mye dårligere enn det har gjort i de siste kampene. Vi vet at vi er gode når vi fungerer som en enhet. Hvis vi gjør det, kan vi slå Norge.

Til tross for at Island kun har plukket ett poeng så langt i kvalifiseringen, produserer landet, med 320.000 innbyggere, oppsiktsvekkende mange gode fotballspillere. Pall Gunnarsson forklarer det slik:

- Når islendinger gjør noe, gir vi oss ikke før vi har gjort det. Jeg setter meg hele tiden mål som jeg jobber mot, og jeg gir meg ikke før jeg har nådd dem. Det er sånn vi islendinger er, 31-åringen.

Tror på poengdeling
Landet har aldri kvalifisert seg for et fotballmesterskap og Veigar Pall Gunnarsson innrømmer at lista ikke kan legges for høyt når ambisjonene skal diskuteres.

- Se for deg at Brann skulle prøve å kvalifisere seg til EM med bare bergensere på laget. Det blir omtrent det samme. Hvis vi tar et par seiere på rad, kan vi tillate oss å titte litt oppover på tabellen, men vi tar som regel en kamp om gangen.

Vålerenga-spissen tror likevel at Island vil ta poeng fra Norge kommende fredag.

- Jeg tror det blir uavgjort. 1-1 eller 2-2, sier angrepsspilleren

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.