RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

- Vi har aldri vært bedre

Sist oppdatert:
Strømsgodset hadde fortjent noe helt annet enn 1-4 mot Europa League-mesterne fra 2010.

GODSET - A. MADRID 0-2 (1-4 TOTALT): - Jeg telte 7-3 til oss i sjanser. Det som var forskjellen på oss og Atlético (Madrid), var at de var effektive og satte sjansene sine, sier Ronny Deila til VG Nett.

- Det var bare avslutningene som skilte dette fra å bli en meget spennende batalje, og dette var nok vår beste kamp i år. Jeg tipper at vi ballinnehavet var 60-40 fordel oss. Dette er stort. Vi har aldri vært bedre, la han til.

Det er godt mulig at han har rett.

Dommertabber ødela for en sensasjonell seier til Strømsgodset i den første kampen mot Atletico Madrid. Det spanske storlaget vant 2-1 hjemme, mye takket være at dommeren unnlot å blåse straffespark to ganger.

Klart best
Torsdag var det duket for returkamp i Drammen. Med et optimistisk og sultent hjemmelag. Ronny Deilas elever gikk ut i hundre rett fra avspark og presset Diego Forlan og de andre stjernene tilbake i forsvar.

Strømsgodset er kjent som et svært godt hjemmelag i norsk målestokk, og returkampen viste at drammenslaget også kan hevde seg på europeisk nivå.

Adrian - Spanias store helt fra U21-EM i Danmark tidligere i år - scoret rett nok for Atletico, på lagets første og eneste sjanse i første omgang, men det var Strømsgodset som styrte spillet og skapte brorparten av sjansene i første omgang mot det spanske storlaget.

Mohammed Abu var strålende og lagkameratene ikke mye dårligere.

- Hadde fortjent å lede
Hjemmelaget valset i angrep gang etter gang, og kom vel nærmest scoring med Glenn Andersens heading like utenfor mål etter et hjørnespark. Han ble for øvrig tydelig dratt i trøya i denne situasjonen.

- Strømsgodset hadde fortjent å lede til pause, i stedet for å ligge under, mente TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre.

I andre omgang fortsatte Deilas elever å presse Atletico bakover. Dog uten å skape like mye som i første omgang. Spanjolene forsvarte seg dessuten godt.

Stående applaus
Da kampen gikk over inn i overtid, reiste publikum seg fra setene og ga stående applaus til hjemmelaget. Det var velfortjent.

Dessverre ble det ikke mer enn nok et tilfelle av hederlig, men resultatløs innsats av et norsk lag i en europacup.

José Antonio Reyes kontret inn 2-0 helt på tampen. Atletico Madrid, som vant Europa League i 2010, gikk dermed videre med 4-1 sammenlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere