RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har driti oss ut og det er ikke første gang

MÅÅÅÅÅL: Branns keeper Nils Kenneth Udjus er utspilt på corner og Ørjan Hopen skrur ballen i mål.
MÅÅÅÅÅL: Branns keeper Nils Kenneth Udjus er utspilt på corner og Ørjan Hopen skrur ballen i mål. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Kenneth Udjus er nådeløs mot eget lags innsats etter 1-4 mot Levanger, men vet ikke veien ut av uføret.

LEVANGER (Nettavisen): Da nedrykket var et faktum for Brann i november, ble bortekampen mot Levanger tidlig pekt ut som det ypperste bildet på lagets nye, degraderte tilværelse.

Bergens Tidende dro til og med til den nordtrønderske kommunen i fjor høst og laget en «se hva som venter»-reportasje.

- Det har vært snakka om siden vi rykka opp og de rykka ned. Så det betyr egentlig mer at vi innfrir foran fullt hus enn de tre poengene, sier en meget fornøyd Levanger-kaptein Tom Erik Nordberg til Nettavisen.

- Driti oss ut

For innfri gjorde de hvitkledde hjemmeheltene til gangs. Levanger rundspilte og ydmyket Brann og vant fullt fortjent 4-1. Ja, sifrene kunne vært enda styggere om trønderne hadde vært enda mer effektive.

- Det var forferdelig tungt. Det er veldig mye som ikke fungerer for oss utpå der og det er fryktelig, sier en svært skuffet Brann-keeper, Kenneth Udjus, til Nettavisen idet gjestenes spillerbuss setter fart ut fra Moan Idrettspark.

Keeperen var skyldig i 2-0-målet til Levanger da han viste 6. divisjonsteknikk, klønet til en enkel ball og ga Bendik Bye en takknemlig oppgave midtveis i 1. omgang.

- Hvordan skal det snu?

- Si det. Vi skal reise oss etter dette og vise at vi er mannfolk når vi har driti oss ut - det er ikke første gangen heller. Det er ikke godt nok, rett og slett, sier han og slår ut med armene.

Tålmodigheten tar slutt?

Rikard Norlings resultater har vært et sammenhengende mareritt siden inntredenen i tidlig 2014.

Tirsdag kveld måtte igjen svensken stå skolerett for fansen etter en sjokkerende svak forestilling. Det ble en noe mindre temperaturfylt episode enn vi har sett eksempler på tidligere, trolig fordi brorparten av de mest høylytte Brann-supporterne ikke tok turen til Levanger.

Likefullt hang det et banner på torget i Levanger før kampstart, like utenfor Branns hotell, der svensken fikk klar beskjed om at nok er nok.


Nå vokser presset på Norling ytterliggere inn mot styremøtet i klubben torsdag.

- Det er sant og det er helt riktig at dette ikke er en god situasjon. Brann må begynne å vinne fotballkamper. Da er det naturlig at det blir press på meg og det arbeidet jeg utfører, sier Norling - uten å ville vurdere sin egen posisjon, men heller ikke med en klar plan for hvordan situasjonen skal snus.

- Jeg vil ikke si det ene eller det andre, men jeg er fullt klar over at situasjonen er prekær. Når det samtidig er så mange som lider med resultatene så må man være sterk for å håndtere det, sier han til et samlet pressekorps om presset på sin egen person.

HODEPINE? RIkard Norling får ikke dreis på Brann. Torsdag kan hans tid i klubben være forbi.

- Ikke bare-bare

Fra Levanger-leiren er det sympati å høste, men ingen mirakelkurer.

- Jeg syns synd på dem. De har stort sett hele byen og bergenspressen mot seg, sier Ørjan Hopen - som var strålende som hærfører dypt på hjemmelagets midtbane.

Levanger løp mest, ville mest og presset høyt og aggressivt. Det at sulten manglet hos Brann-spillerne, gjør at Hopen retter en pekefinger til Brann-leiren.

- Det er ikke bare-bare å komme ned og spassere seg inn til seire - det er ikke slik det fungerer. Det er en grunn til at lag ryker ut i 1. og 2. runde av cupen også, hver kamp de spiller borte er cupfinale for alle som møter dem. Så det er ekstra vanskelig for Brann, mener Udjus' tidligere lagkamerat i Sogndal.

Støtte til Norling

Treneren hans, svenske Andreas Holmberg, er fornøyd med å treffe perfekt på kampplanen.

- Vi la en slagplan, forventet at de kom i 3-5-2, vi forstyrret dem tidlig og la ned en voldsom innsats, sier svensken, som omtaler trepoengeren som en av sine største dager som trener.

- Hva tenker du om Branns manglende vilje?

- Det får du nesten spørre dem om, men jeg har troen på Norling. Han er beviselig en god trener. Jeg er mest opptatt av våre gutters innsats i dag. Det er stort, det er stort, gjentar han til Nettavisen.

FORNØYD: LFK-trener Andreas Holmberg takker fansen etter at Levanger har overkjørt Brann med 4-1 i seriekampen Moen stadion.

- Gå i oss selv

Heller ikke Brann-leiren har svar på hvordan det har seg at laget gang på gang kjempes ut av stilen mot antatt svakere lag.

- Vi spillerne må hvert fall gå i oss selv, det er helt sikkert. Vi har nok i oss til at vi kan klare å vinne fotballkamper, men hvordan vet jeg ikke akkurat nå. Jeg er ganske tom og må ha et døgn å sove på, og få analysert kampen, sier en bedrøvet Udjus.

- Det er årets kamp for Levanger, og vi er nødt til å erkjenne at sånn er hver eneste bortekamp. Skal vi ha mulighet til seier, så må vi være minst like giret som motstanderlagene, følger Erik Huseklepp opp.

- Det er vanskelig for meg å forklare hva som mangler. Vi er nødt til å få troen på oss sjøl, sier trøstemålscoreren til Nettavisen.

- Får dere selvtillit av Norling?

- Han har gruppas fulle tillit, vi jobber så hardt vi kan sammen. Det nytter ikke å skyte på hverandre nå, svarer den tidligere landslagsspilleren.

Akkurat det - statusen som landslagsspiller - virker veldig lenge siden der han satt på benken fram til pause i Levanger.

Avslutningsvis kommer overraskelseslagets stopperbauta Nordberg med noen trøstende ord - og samtidig en oppfordring retning Bergen.

- Jeg syns synd på dem, men det er jo bare fotball tross alt. Jeg tror nok de overlever. Hvis de begynner å vinne nå, så er det perfekt for oss om de slår lagene rundt oss, smiler kapteinen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere