*Nettavisen* Sport.

- Vi har en bedre sak enn de hadde

SJOKKERT: Henning Berg forstår lite av UEFAs beslutning. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Henning Berg er sjokkert over at Legia Warszawa ble utestengt fra Champions League, ettersom Debrecen i 2010 fikk bot for samme feilgrep.

08.08.14 13:19

Fredag konkluderte Det europeiske fotballforbundet (UEFA) med at Legia Warszawa skal dømmes til tap 0-3 i returkampen mot Celtic, som det polske laget egentlig vant 2-0.

Årsaken er at Bartosz Bereszynski kom inn som innbytter fire minutter før slutt, selv om han ikke var spilleberettiget.

Bereszynski ble idømt tre kampers karantene etter et rødt kort i fjor. Han sto over de to kampene mot St. Patrick og den første mot Celtic, men fordi han ikke ble ført opp av Legia Warszawa til oppgjørene mot St. Patrick, teller ikke UEFA disse to kampene.

- Sonet tre kamper

- Dette er sjokkerende. Vi anket ikke utestengelsen, men lot ham sone de to kampene mot St. Patrick og den første mot Celtic. En teknisk feil i vår administrasjon gjorde at han ikke sto på listen i de to kampene mot St. Patrick, sier Henning Berg til Nettavisen.

Den norske Legia-treneren førte sitt lag til en knusende 6-1-seier over to kamper mot Celtic, men må nå likevel se at det er det skotske laget og Ronny Deila som møter Maribor i fjerde kvalifiseringsrunde.

Det er en kamp Celtic er ventet å vinne. Det hadde nok også Legia Warszawa gjort.

- At en sånn teknisk feil skal gjøre at vi ikke får prøve oss, er sjokkerende. Det strider mot prinsipper og verdier som fair play og fair konkurranse, konstaterer Henning Berg.

- Vi anker dette hele veien. Der tror jeg vi har gode argumenter, legger han til.

Klikk på bildet for å forstørre.

SLÅTT UT, MEN VIDERE: Nir Bitton, Ronny Deila og Celtic møter slovenske Maribor i fjerde kvalikrunde. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)


Debrecen fikk bot

Debrecen ble i 2010 idømt 150.000 kroner i bot for å ha brukt en spiller som ikke var spilleberettiget. Debrecen argumenterte med at klubben hadde handlet i god tro, fordi spilleren kom inn som innbytter på stillingen 4-1.

- UEFA sa at fordi de hadde handlet i god tro, fikk de en bot og resultatet ble stående. Vi har en bedre sak, for vår spiller sto over tre kamper. Det var bare navnet hans på et papir som manglet, sier Berg til Nettavisen.

- Hva kan utfallet bli dersom dere vinner fram med anken?

- Hvis vi får medhold, må vi få muligheten til å kvalifisere oss fotballmessig inn. Jeg vet at det er kaotisk med Celtic som seedet lag og oss som ikke var seedet, men UEFA kunne kjørt to trekninger i dag. Det ville de ikke.

Berg føler med både spillerne i Legia Warszawa og polsk fotball generelt.

- Det er katastrofe for spillerne og de som jobber med laget, i forhold til å utvikle seg og bli bedre. Det er 17 eller 18 år siden et lag fra Polen var i Champions League, og så er det en liten telknisk feil i administrasjonen som ødelegger. Det er sjokkerende.

- Enorm mental smell
- Dette er vel ødeleggende for deg som trener også, som blir frarøvet muligheten til å spille i Champions League og ta skalpen til storklubber der?

- Selvfølgelig. Når man jobber som trener her og spiller Champions League-kvalifisering og sportslig gjør det man skal, er det ekstremt frustrerende at man skal bli tatt av noe slikt. Dette er en enorm mental smell, konstaterer Berg.

Berg og spillerne må reise seg igjen raskt. Legia Warszawa skal nemlig i aksjon i sin hjemlige serie allerede lørdag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag