RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har en kriseplan klar

Foto: Martin Ricketts / PA / NTB scanpix
Liverpool hevder å ha lært.

Onsdag var Luis Suarez tilbake på fotballbanen. Uruguayaneren spilte hele kampen mot Manchester United og virket frisk.

Og selv om det til slutt ble et 1-0-tap for Liverpool mot rivalen, spilte de røde en av sine bedre kamper denne sesongen og hang godt med spillemessig.

Etter kampen ble selvsagt Suarez et samtaletema. Før møtet med United i ligacupen hadde han sonet en straff på ti kampers suspensjon.

Liverpool-direktør Ian Ayre var en av dem som snakket om den omstridte spissen etter kampen og motorsykkelentusiasten hadde følgende å si:

- Til tross for alle skandalene på banen, så er Suarez en fantastisk fyr utenfor banen. Han er en familiemann og veldig god likt innad i gruppen her, sier han til Sky Sports.

- Men det har vært en tøff periode, både for ham og oss. Det er ikke bare, bare å være fotballspiller. Luis Suarez ønsker ikke annet enn å være på banen, sier Ayre.

- Har kriseplan
Ayre er også tydelig på at alle skandalene rundt Suarez har gått ut over Liverpools rykte.

- Det er helt klart at slike episoder er ødeleggende for vårt varemerke. Men man må alltid huske at Liverpool er mye større enn noen spiller eller individ, sier Ayre.

- Luis er røff i kantene og det er noe vi har jobbet med. Etter Ivanovic-episoden har vi jobbet mye med oppførselen hans, og nå håper vi han vil konsentrere seg om å terrorisere forsvar.

Suarez fikk som kjent ti kampers karantene i vår. Han har tidligere fått en straff på åtte kamper for bemerkninger mot Patrice Evra, og har også en del annet på rullebladet.

- Vi jobber alle sammen. Vi har lært mye siden Evra-situasjonen og nå har vi en kriseplan klar. Ikke bare en kriseplan for Suarez, men for alt som kan skje, sier Ayre.

- Vil få tilbud
Suarez skrev ny kontrakt med Liverpool så sent som i 2012, men Ayre kunne nå bekrefte at Suarez og Liverpool skal i samtaler om en ny kontrakt etter sesongslutt.

- Vi starter ofte disse samtalene tidlig. Det er likt for alle. Når tiden er moden skal vi gå i samtaler om en ny kontrakt med Luis og hans representanter, sier Ayre.

Så sendt som onsdag hevdet imidlertid tidligere Liverpool-helt Mark Lawrenson at Liverpool trolig kom til å selge spissen, om klubben havnet utenfor topp fire.

Suarez har tidligere gjort det klart at han ønsker å spille for en klubb som deltar i Champions League, og om Liverpool havner utenfor det gjeve selskap, blir det vanskelig å beholde ham.

En av klubbene som forsøkte å lokke Suarez med Champions League-fotball i sommer, var Arsenal. Liverpool nektet imidlertid å selge. Ayre bærer imidlertid ikke nag til londonklubben.

- Det er slik overgangsmarkedet er. Jeg har stor respekt for Arsenal, det er en fantastisk fotballklubb, med flotte folk. Jeg er blant annet god venn med Ivan Gazidis, sier Ayre.

- Det å prøve og hente spillere og komme med bud på spillere, er en del av spillet. Alle som sier noe annet, er ikke ærlige. Alle gjør det samme i fotball, og prøver å oppnå det samme.

- 60.000 på Anfield
Liverpool-direktøren kunne også fortelle at planene om å utvide kapasiteten på ærverdige Anfield går etter planen.

På grunn av de tidligere eierne, Tom Hicks og George Gillett, har stadionplanene til Liverpool stått stille i en del år. Amerikanerne lovet i sin tid mye, men utrettet lite.

Fenway Sports Group, som nå eier Liverpool, er imidlertid i gang med å kjøpe opp eiendom rundt Anfield, for å bygge ut, i stedet for å bygge nytt.

- Vi ønsker å bli på Anfield og har nå kjøpt opp rundt 90 prosent av det vi trenger for å gjennomføre dette. I løpet av den første fasen vil vi utvide kapasiteten til 60.000.

- Liverpool som klubb går veldig bra for tiden og vi er i ferd med å bevege oss inn i en tid med overskudd. Økonomien vil derfor ikke hindre oss fra å bygge ut Anfield, sier Ayre.

Liverpool har fått en god start på sesongen i Premier League og har kapret ti poeng fra de fem første kampene. Det holder til en femteplass så langt, men det er jevnt i toppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere