- Vi har ikke råd til dette

TAP: Vegar Eggen Hedenstad og Eintracht Braunschweig tapte 3-2 mot Bochum og Selim Guenduez fredag.

TAP: Vegar Eggen Hedenstad og Eintracht Braunschweig tapte 3-2 mot Bochum og Selim Guenduez fredag. Foto: Christof Koepsel

Vegar Eggen Hedenstad ser gjerne Braunschweig tilbake på vinnersporet, men stresser ikke.

Eintracht Braunschweig, med Vegar Eggen Hedenstad og Håvard Nielsen på banen fra start, gikk på lagets andre strake tap da Bochum ble et nummer for store fredag kveld.

«Norske» Braunschweig tapte kampen 3-2 og som om ikke det var nok, måtte Nielsen forlate banen med skade allerede etter elleve minutter. Landslagsspissen har slitt med muskelplager den siste uken og klarte ikke å fortsette.

SKADET: Håvard Nielsen har slitt med muskelsmerter den siste tiden og måtte gi seg tidlig i fredagens kamp. Foto: Christof Koepsel

Ikke stresset
Til tross for to tap etter vinterpausen, er ikke Vegar Eggen Hedenstad spesielt bekymret for løvenes form.

- Jeg er ikke spesielt stresset på hverken lagets eller mine egne vegne, selv om vi har tapt to på rad etter pausen nå. Jeg er trygg på at vi kommer sterkt tilbake. Det er fortsatt mange kamper igjen, og det er absolutt ikke noe som er avgjort ennå, sier Hedenstad til Nettavisen.

- Er du likevel redd for at opprykkstoget går nå?

- Det er knallhard kamp om å rykke opp, så vi har ikke råd til så mange flere dårlige kamper. Jeg føler vi har brukt vinterpausen godt, selv om det kanskje ikke ser sånn ut akkurat nå, sier Hedenstad.

Elverumsingen mener selv formen hans nå begynner å komme seg etter en marerittaktig fjorårssesong, hvor han var plaget av skader.

- Formen er bra. Og for min del handler det egentlig om å spille 90-minuttere over tid og holde meg skadefri, så kommer jeg bare til å spille bedre og bedre utover sesongen. Jeg er i ferd med å bygge opp kroppen bra nå etter en tung sesong i fjor. Det er deilig å spille kamper igjen, selv om vi har fått to slag i trynet nå. Men som sagt, jeg tror vi kommer grusomt tilbake.

Individuelle feil
Fredagens kamp startet godt for Braunschweig, da Mirko Boland da laget ledelsen allerede etter tre minutter.

- Det er synd vi ikke klarer å fortsette den gode starten. Vi fikk det egentlig akkurat som vi ville, med en tidlig scoring, Bochum fant ikke helt ut av det, og publikum pep mot hjemmelaget, forteller Hedenstad.

23-åringen erkjenner at Braunschweig ikke spilte spesielt godt, men mener individuelle feil kostet dem poengene mot Bochum.

- Selv om vi ikke spiller spesielt godt, så er det de individuelle feilene og duellene som gjør at vi taper kampen. Og det gjør det ekstra surt.

Før den 21. serierunden i 2. Bundesliga avsluttes lørdag, søndag og mandag, ligger Eintracht Braunschweig på femteplass.

Neste oppgave og de gule og blå løvene er hjemmemøtet med Leipzig neste mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.