RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

- Vi har kommet dit for å bli

Sist oppdatert:
Molde på tabelltopp etter kampen mot Vålerenga.

MOLDE - VÅLERENGA 2-0:

Etter at Strømsgodset kun klarte ett poeng mot Lillestrøm lørdag, hadde Molde sjansen til å ta over tabelltoppen med seier over Vålerenga på Aker Stadion søndag kveld.

Molde har hatt et tett kampprogram de siste ukene, med Europa League og cup, og flere fryktet at det var slitne spillere som møtte Vålerenga.

Men det var det lite som tydet på, for da dommeren blåste av etter 90 minutter, kunne Molde juble for tabelltopp og en 2-0-seier over gjestene fra Oslo.

- Vi har kommet dit for å bli, men vi må heve oss fra denne kampen, sier Magne Hoseth til TV 2.

- Det er en tøff kamp. Vi er ikke helt der vi skal være, men vi vinner 2-0 og det er viktig, sier Hoseth.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med den første halvtimen på Aker Stadion etter kampen.

- Vi er gode i første omgang. Spesielt de første 30 minuttene. Da kunne vi har scoret veldig mange mål, og da synes jeg vi viser hva som bor i dette laget, sier Solskjær til TV 2.

- Den siste timen er vi dårlige. Hadde det ikke vært for en god Vegard Forren, så hadde vi ikke tatt tre poeng i kveld, sier Solskjær.

Drømmestart
Molde fikk en drømmestart på oppgjøret, da Joshua Gatt scoret etter bare tre minutter.

Amerikaneren fikk ballen av lagkamerat Magnus Wolff Eikrem før han løp fra Vålerenga-forsvaret å satte ballen sikkert bak Lars Hirschfeldt.

Tornekrattet kunne juble igjen kun ti minutter senere. Denne gangen var det Davy Claude Angan som kunne notere seg for nok en tippeligascoring. Ivorianeren mottok ballen av Pape Pate Diouf, før han avslutter via Hirschfeld og i mål.

To debutanter
Vålerenga som stilte med debutantene Torgeir Børven og Pape Maly Diamanka fra start, hadde dermed fått et meget vanskelig utgangspunkt kun tolv minutter ut i kampen.

Til tross for katastrofestarten kom gjestene mer med i kampen utover omgangen. 30 minutter ut i kampen var debutant Børven uhyre nære scoring, da han fikk ballen av Chad Barrett like foran mål. Men unggutten satte ballen over tverrliggeren.

Vålerenga fortsatte å skape et par farligheter før hvilen, men det stod 2-0 til hjemmelaget da dommer Svein Oddvar Moen blåste av til pause.

Reddet på strek
Molde fikk også en god start etter hvilen, men denne gangen klarte de ikke sette ballen i mål. Fem minutter ut i omgangen reddet nemlig Hirschfeld så vidt på streken da Angan fikk til en avslutning på mål.

Tre minutter senere var det Vålerenga som var nære scoring da debutant Diamanka kom alene med Espen Bugge Pettersen. Men keeperen gjorde alt rett, og reddet forsøket fra den tidligere La Liga-spilleren.

Utover omgangen bølget spille frem og tilbake. Og etter hvert tok gjestene fra Oslo mer over. Men en god Vegard Forren i Molde-forsvaret hindret Vålerenga-spillerene i å skape de aller største sjansene.

Serieleder
Da Moen så på klokka for siste gang og blåse av kampen stod det fortsatt 2-0 til hjemmelaget.

Dermed er Molde serieleder med sine 41 poeng, ett poeng foran Strømsgodset.

PS. Se nyhetsreportasjer fra Premier League i videospilleren til høyre for denne artikkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere