RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har Norges mest lovende spillere

Foto: Christian Thomassen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Strømsgodset-trener Ronny Deila hyller unggutta.

STRØMSGODSET – VIKING 2-1:

MARIENLYST (Nettavisen): Hørt om Adam Larsen (22) og Lars Sætre (18)? Ikke? Hva med Fredrik Nordkvelle (24), Krister Aunan (24) eller Alfred Sankoh (21)? De er støttespillere på et lag som ligger høyere på tabellen enn både Stabæk, Rosenborg, Brann, Vålerenga og Molde. Etter seieren over Viking søndag, lagets syvende strake hjemmeseier (sesongen 2009 inkludert), er Godset på andreplass på tabellen.

Hvem hadde trodd det før seriestart?

- Jeg er ikke overrasket. Vi er et godt fotballag og har folk som kan avgjøre kamper, sier Godset-trener Ronny Deila til Nettavisen.

- Det er fremdeles et stykke igjen til vårt beste, selv Nordkvelle, Marcus (Pedersen) og Jo Inge (Berget) har mye å gå på. Når alt fungerer, skal vi bli vanskelige å ha med å gjøre. Her har vi Norges mest lovende spillere.

Og særlig én mann fikk skryt etter seieren over Viking:

- Vi har en gutt på 22 helt bakerst som er en matchvinner. Og det fortjener han. Vis meg et større keepertalent enn ham, sier Deila, og snakker om Adam Larsen.

- Stolt!
Strømsgodsets elleve som startet kampen hadde en gjennomsnittsalder på kun 23 år. Ni av spillerne som avsluttet kampen var norske. Mens flere lag i eliteserien har aldrede og utenlandske spillere, utgjør Godset den store norske talentfabrikken.

- Når jeg ser den unge gjengen vi har her, så blir jeg stolt, sier Deila.

Og får støtte av en av dem, Jo Inge Berget:

- De unggutta som er her, er det klasse over. Vi har de største talentene i Norge for tiden.

Han kunne like gjerne tatt med seg selv. Tidlig i 2. omgang spilte han en frekk vegg med Marcus Pedersen, før han brøytet seg gjennom og scoret med en tunnel på Viking-keeper Rune Jarstein. Det var en klassescoring – og kom akkurat da Godset trengte den.

- Nesten flaut
Godset besto dermed sin første skikkelige test etter å ha sesongåpnet mot to nyopprykkede lag. Deila fikk merke at det er forskjell på et storlag som Viking og ferskingene Kongsvinger og Haugesund, for etter første omgang var Godset heldige som ikke lå under med mer enn ett mål.

- Jeg skal være ydmyk og si at vi har vær heldige, Vi har hatt marginer med oss, i dag og de forrige kampene. Men i fjor gikk det motsatt vei, sier Deila.

At Viking ikke scoret to, kanskje tre mål lenge før Patrik Ingelstens satte inn 1-0 rett før pause, var nesten utrolig.

- Det var nesten flaut at det bare sto 0-1 til pause. Vi spilte med altfor høye skuldre, sier Deila.

Både Birkir Bjarnason (to ganger) og Aleksander Ødegaard hadde store målsjanser i løpet av det første kvarteret. Viking styrte det meste i første omgang, og hjemmelaget var kun på små visitter hos Jarstein. Kampen burde ha vært avgjort, men svake Viking-avslutninger og en god Adam Larsen i mål holdt Godset inne i kampen.

Etter pause så han at ungguttene tok større ansvar og trykket siddisene bakover.

- Da fikk vi satt i gang vårt klikk klakk-spill, og det er fantastisk gøy å se på. Når vi sprudler slik som i 2.omgang, er det ingen lag i Norge som henger med.

Selvmål av Steenslid
- I dag handler det mest om effektivitet. Vi skapte nok sjanser, men satte dem ikke, sier Viking-trener Åge Hareide.

Stopper Børre Steenslid lagde selvmål til 2-1 da han nikket ballen bak Jarstein. Ti minutter før slutt burde det likevel stått 2-2. Viking-back Håkon Skogeseid burde ha reddet ett poeng, men Adam Larsen vartet opp med en mirakuløs redning på skuddet fra fem meter.

– Det var en ren refleks, ballen kom fort og det var bare å gjøre seg stor. Jeg var utrolig tent i dag og hadde lyst til å vise meg fram. Det synes jeg at jeg fikk gjort, sier Larsen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere