RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi jager vekk publikum

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Odd er avhengig av folk på kamp. Da passer det dårlig med 0-4-tap for Sogndal.

ODD - SOGNDAL 0-4
SKIEN (Nettavisen): Med en uttalt målsetting om medalje i årets Tippeliga, inviterte Odd Grenland til fest i åpningskampen mot Sogndal på søndag.

Før kampen hadde telemarkingene mobilisert for å få publikum i Skien til å støtte laget som er i en akutt pengekrise, og som trenger alle inntekter de kan få.

Planen var at en «flying start» mot nedrykksdømte sogndølinger skulle ta engasjementet rundt klubben til et nytt nivå.

En god plan, kanskje. Den lyktes bare ikke helt.

Tre mål på et kvarter
- Vi jaget nok vekk noen med dette, konstaterer nemlig Odd-kaptein Morten Fevang overfor Nettavisen etter det fryktelige 0-4-tapet for Sogndal.

Etter en jevn og nervøs start på kampen, fikk gjestene det viktige førstemålet da Tonny Brochmann Christiansen kranglet inn 1-0 like før dommer Ken Henry Johnsen blåste av for pause.

I andre omgang fikk Sogndal virkelig flyt i angrepsspillet, og Ørjan Hopen, Brochmann Christiansen og Henrik Furebotn drepte kampen med tre mål på et knapt kvarter.

- Publikum fikk for så vidt underholdning med fire mål, sier Morten Fevang med en viss galgenhumor i stemmen, før han blir mer alvorlig igjen,

- Dette er skuffende. Vi har virkelig gjort en innsats i tiden før serieåpning og bedt inn til fest. Så klarer vi ikke å levere varene, sier han.

Preget av nervene
De 6713 telemarkingene på tribunen – minus et titalls Sogndal-supportere som hadde tatt veien fra saftbygda – fikk se et Odd-lag som så ut til å være preget av medaljepraten i Skien.

I første omgang var det lite kreativt angrepsspill å se fra hjemmelaget, og en heading fra Frode Johnsen i treverket var det eneste Odd produserte av farligheter foran Sogndals mål.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er naturligvis skuffet over innsatsen, og stiller spørsmålstegn ved egne spilleres evne til å levere varene når det virkelig gjelder.

- Får spillerne for høye skuldre når dere går ut og sier at målet for sesongen er medalje?

- Jeg vet ikke, men i dag er det for mange spillere som melder seg ut. Det var det mot Sarpsborg i siste kamp i fjor også, da vi spilte for medalje. Så det er kanskje et betimelig spørsmål å stille, svarer Fagermo.

– Mediene bryr seg ikke
Mens det var stille i Odd-garderoben etter kampen, var støynivået et helt annet på den andre siden av gangen.

De aller fleste medier – Nettavisen inkludert – har tippet saftkokerne på nedrykksplass denne sesongen, men med svenske Jonas Olsson på plass i trenerstolen viste klubben umiddelbart at de har til hensikt å gjøre tipsene til skamme.

- Jeg tror ikke mediene har så god kontroll på Sogndal, sier en fornøyd Olsson etter 4-0-seieren.

- Vi har spilt gode treningskamper mot blant andre Strømsgodset (4-2) og Molde (0-0), uten at de ser ut til å bry seg. Samtidig forstår vi jo tipsene. Dette er bare en match, det kommer til å bli tøft hele veien, sier Sogndal-treneren.

Han er klar på at Sogndals eneste mål for sesongen, på tross av den fantastiske starten, er å holde seg i Tippeligaen.

- Det er viktig ikke å sveve for høyt nå. Målet er å spille i Tippeligaen neste sesong. Om vi klarer det, skal vi være utrolig glade, sier Olsson.

Positiv endring
Skal vi tro Sogndal-spillerne, er det ikke tilfeldig at laget overrasket alle i serieåpningen. Trener Olsson får mye skryt for måten han har kommet inn i klubben på.

- Han har kommet inn med utrolig mye positivt. Det er positivt feedback hele tiden. Han er tydelig på ikke å tenke negativt, sier en av søndagens målscorere, Henrik Furebotn.

- Det er ikke vanskelig å være positivt etter 4-0 mot Odd, Jonas Olsson?

- Nei, men det er vanskeligere når man taper 0-8, svarer Sogndal-treneren, og sikter til tapet i treningskampen mot Sandnes Ulf tidligere denne måneden.

- Men ingen blir bedre av å bli kjeftet på. Jeg vil være tydelig, men det finnes ulike måter å si ting på. Det er alt for lett å bygge opp en negativ stemning, mener Olsson, som gleder seg til en lang busstur hjem fra Skien.

- Nå skal vi kose oss på bussen i sju timer, avslutter treneren.

Les også: - Verre enn «worst case scenario»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere