Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kan vinne ligaen

Steven Gerrard (33) våger å si det mange tenker.

- Selvsagt kan vi vinne ligaen, sier Liverpool-kapteinen til Sky, ifølge London Evening Standard.

33-åringen sto over kampen med skade, men satt i Sky Sports-studioet og lot seg imponere av lagkameratene. Likevel er han klar over at de må holde beina godt plantet på jorda.

- Vi har fortsatt en lang vei å gå, med mange store kamper og utfordringer foran oss, og det må vi klare skal vi være utfordrere til tittelen. Men vi får masse selvtillit av dette, sier Gerrard med henvisning til 5-0-seieren på White Hart Lane.

- Rodgers' beste kamp
Han hyller måten seieren kom på, og roser mannen som sto bak kampplanen.

- Dette var Bendan Rodgers' beste kamp i Liverpool. Det samme med Jordan Henderson. Jeg trenger ikke skynde meg tilbake, sier den skadede kapteinen med et smil.

En annen som fortjener all verdens ros, er rødtrøyenes Luis Suarez (26).

Man må ikke være fotballekspert for å skjønne hvor viktig spissen er for Liverpool-mannskapet. Til tross for at han sto over de fem første rundene i Premier League med suspensjon, er han soleklar toppscorer med 17 mål på bare 11 kamper.

- Han er verdens beste spiller akkurat nå, og det sier jeg ikke bare fordi han er lagkameraten min, sa Gerrard i Sky-studioet etter søndagens kamp.

Uruagayaneren ville bort fra Anfield i sommer, og lysten etter å spille Champions League-fotball er fortsatt stor. Men det kommer Suarez til å få oppleve med Liverpool neste sesong, tror Gerrard.

- Luis er en nøkkel (for at vi skal spille Champions League). Hvis han fortsetter å spille som han gjør akkurat nå, er det ingen tvil om at vi kan avslutte blant de fire beste lagene. Det er det Luis ønsker, sier han.

Selv er Suarez måteholden når han blid bedt om å beskrive egen form.

- Jeg gjør mitt beste banen. Jeg er en spiss og prøver å score. Det viktigste i dag er prestasjonene laget viser. Vi spilte veldig bra. For vår selvtillit er dette veldig bra, sier angrepsspilleren.

- Fantastisk
Liverpool-sjer Brendan Rodgers var selvsagt også svært fornøyd på lagets vegne etter den solide seieren søndag kveld.

- Det var fantastisk. Det var alt vi ønsket å få ut av kampen, sa Rodgers til Sky Sports.

- Først og fremst skyldes det arbeidsmoralen vår, hvordan vi jobbet som et lag. Det gjorde vi på en fenomenal måte, og det ga oss mulighet til å spille slik vi ønsket, sier Liverpool-sjefen.

Han er enig med Gerrard om at dette var hans foreløpige høydepunkt i Liverpool-drakta.

- Vi fikk fem mål, men kunne enkelt og greit ha scoret syv eller åtte. Dette var trolig den beste prestasjonen under min tid her. Det er en fortsettelse av utviklingen vi prøver å få til, sier Rodgers.

Liverpool ligger nå bare to poeng bak Arsenal, som topper Premier League. Kommende helg kommer Cardiff på besøk til Anfield. Tottenham møter Southampton på bortebane søndag.

LES OGSÅ:

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene