Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi kom fra det med æren i behold

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
FC København gjorde seg på ingen måte bort mot Barcelona.

BARCELONA - FC KØBENHAVN 2-0:

Som ventet styret Barcelona lenge begivenhetene mot Ståle Solbakkens FC København på Camp Nou onsdag kveld, men det var likevel kanskje danskene som tidvis imponerte aller mest.

For selv om Lionel Messi scoret to og sikret katalanerne tre poeng, kunne det danske storlaget fort ha skapt mer spenning enn de fleste hadde trodd i forkant på stillingen 1-0 til Barca.

FCK hadde nemlig flere gode muligheter til å utligne spanjolenes ledelse i løpet av andre omgang, men det ville seg ikke helt i avslutningene og i stedet kunne Messi punktere på tampen.

- Vi kommer herfra med æren i behold. Vi hadde det litt vanskelig i perioder fordi Barcelona holdt et høyere tempo enn hva vi er vant med. Etter hvert klarer vi imidlertid å matche dem mer på tempo, og kommer til muligheter, sier Solbakken til Viasat 4.

Barca dominerte fra start
Men det var altså vertene som startet kampen best og allerede etter fem minutter smalt det i tverrliggeren fra David Villa. Spanjolene ga sjelden fra seg ballen i åpningsfasen og etter 19 minutter skulle de også få uttelling. Lionel Messi viste fram skuddet og fra rundt 20 meters hold klistret han ballen i krysset.

FCK kunne fått en megasjanse noen minutter senere da Cesar Santin ble spilt igjennom med keeper José Pinto, men spissen trodde han var i offside - noe han ikke var - og stoppet opp. Ståle Solbakken var naturlig nok rasende ute på sidelinjen.

Da lagene gikk til pause så det ut til at hjemmelaget hadde god kontroll, men etter hvilen endret kampbildet seg en smule.

- Vi ble spilt litt ut av parketten til tider, men så møtte vi også et fantastisk fotballag. Vi ble bedre og bedre etter som vi ble vant til det høye tempoet, sier Ståle Solbakken om første omgang.

FCK rystet Barca
For da lagene kom ut igjen på banen for å fullføre de siste 45 minuttene så det ut til at Solbakkens menn hadde fått troen på det hele, og skapte en del farlige sjanser foran målet til Pinto.

- Vi ble mer og mer komfortable med situasjonen. Jeg sa til spillerne at på 1-0 kan alt skje, og det så vi. Vi hadde en dobbeltsjanse der ved N'Doye som var nær, sier FCK. treneren.

Dame N'Doye kom altså nærmest for gjestene i andre omgang. Spissen lekte seg litt med Carles Puyol før han banket ballen i tverrliggeren fra rundt 20 meter og skrått hold.

Cesar Santin fikk muligheten på returen, men headet svakt utenform mål.

Men i stedet for at danskene skulle sjokkere, var det Messi som satte spikeren i kista på slutten. Etter litt klabb og babb fikk eric Abidal lagt inn, og inne i feltet ventet den kortvokste argentineren og gjorde det han gjør best.

Resultatet betyr at Barcelona topper gruppen med sju poeng fra tre kamper.

FCK er nummer to med fire poeng i gruppe D, mens Panathinaikos og Rubin Kazan spilte uavgjort 0-0 i Hellas onsdag kveld, noe som betyr at russerne har to poeng etter tre kamper, mens grekerne kun har ett poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!