- Vi kommer ikke til å pisse i buksa

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

En Real Madrid-komet og en Arsenal-slugger skremmer ikke norske håp.

09.10.12 16:45

ULLEVÅL (Nettavisen): Det norske U21-landslaget imponerte i sin EM-kvalifiseringsgruppe og ble nummer to, bak England.

Dette betyr at Per Joar Hansens menn skal spille playoffkamp om en plass i sluttspillet. Den 12. og 16. oktober skal de norske talentene i aksjon mot Frankrike. Franskmennene har som alltid et meget sterkt lag, men da Nettavisen tidligere snakket med Ligue 1-kommentator Arnstein Friling, hadde han god tro på at Norge kunne hevde seg.

Friling mente at dagens utgave av det franske U21-landslaget ikke var like bra som tidligere årganger, selv om han presiserte at også det nåværende laget er veldig sterkt.

- Bedre enn på lenge
Akkurat denne evalueringen er ikke landslagssjef Per Joar Hansen helt enig i. Den tidligere Rosenborg-treneren har nemlig også god kontroll på Frankrikes kvaliteter.

- Det er litt forskjellige oppfatninger rundt dette. Noen sier at det er det beste laget Frankrike har hatt på mange år. De har stjernespillere i alle lagdeler, sier han til Nettavisen.

- De har en kar som Rapahel Varane, som henviste Sergio Ramos til benken i Real Madrids siste Champions League-kamp. Det sier litt. Det er bare å konstatere at Frankrike er veldig bra.

Listen over spillere Hansen har notert seg er ganske så lang.

- De har en Remy Cabella som er stjerne i Montpellier, de har en Antoine Griezmann i Real Sociedad, og Francis Coquelin som spiller sentralt på midten til Arsenal, sier Hansen.

- De har også Alexandre Lacazette og Clement Grenier fra Lyon som spisspar. Det er en del meninger om hvor bra dette laget er, men de har utvilsomt mye kvalitet, sier treneren.

- Mye erfaring
Hansen er likevel ikke i tvil om at hans menn kan gi stjernene god motstand og ser fram til å måle krefter mot stjernelaget.

- Vi er også et veldig godt lag, og det blir artige kamper for oss. Vi har også mange spillere med god internasjonal erfaring og det er gull verdt i slike kamper, sier treneren.

Borparten av de norske U21-spillerne holder for tiden til i utenlandske klubber.

- Mange av dem har erfaring fra klubber som spiller i europacupen, der det er masse folk på kamp og stor ståhei. Mine spillere kommer ikke til å pisse i buksa før møtet med Frankrike.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Afp/scanpix

- Ikke turister
Nettavisen skrev tidligere i høst om hvor mye norske fotballspillere hadde utviklet seg med tanke på å spille mot større stjerner. Det er ikke lenger slik at norske spillere bare er turister, slik tilfellet ofte var 15-20 år tilbake i tid.

Også på aldersbestemt nivå har spillerne blitt langt mer profesjonelle de siste årene, og Per Joar Hansen er sikker på at hans menn ikke reiser til Frankrike for «å ta bilder».

- De ser seg selv som likeverdige med spillerne de skal møte. Ingen av dem går rundt og tenker at de skal møte store spillere fra store klubber, sier U21-sjefen.

- Dette har blitt en dagligdags ting for de fleste, på det er jeg ikke bekymret for, sier Hansen.

Ingen diskusjon
Samtidig som det norske U21-landslaget skal i aksjon mot Frankrike, skal Norge spille VM-kvalifiseringskamp mot Sveits og Kypros. Dette betyr at noen spillere er opptatt med A-laget.

Magnus Wolff Eikrem, Markus Henriksen, Håvard Nordtveit og Joshua King er alle i Egil Drillo Olsens tropp. Det er helt naturlig, og ikke noe problem, mener Hansen.

- Det er fire av mine spillere som er tatt ut til A-laget, og da skal de selvfølgelig spille der. Det er egentlig ikke noe å diskutere, fastslår landslagssjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: U21 LANDSLAGET

Mest lest på Sport

Annonsebilag