RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Vi låste Nils Arne inne i ballbingen

Sist oppdatert:
ASPMYRA (TV 2 Nettavisen): Mot Aalesund tok han turen ned til spillerbenken. Mot København ble han brukt som rådgiver fra tribuneplass. Da RBK slo Glimt holdt Nils Arne Eggen seg likegodt hjemme.

BODØ/GLIMT - ROSENBORG 0-1: - Vi har låst han inne i en ballbinge på Lerkendal – vi ble så lei han.

Sjekk TV 2 Nettavisens spillerbørs fra kampen.
Se alle målene fra runden her (gratis).

Slik svarte hovedtrener Per Joar Hansen på spørsmålet om hvorfor Nils Arne Eggen ikke ble med Rosenborg-gutta nordover til kampen mot Bodø/Glimt søndag.

Eggen har gått fra å ha en sentral rolle i RBK-apparatet til å forsvinne helt i kullissene på bare en uke. Mot Aalesund i seriepremieren sist helg stormet Eggen ned til RBK-benken og gestikulerte og skrek på sedvanlig Eggen-vis. Under Royal League-oppgjøret på torsdag holdt Eggen seg på tribunen, mens assistenttrener Rune Skarsfjord løp opp og hentet råd fra den gamle ringreven.

Etter den kampen skrev VG at «Eggen ber om fred».

Lei Eggen-mas
RBKs «sjuende far i huset» fikk søndag den freden han ba om: Han holdt seg like godt hjemme mens Rosenborg stjal med seg full poeng-pott fra Bodø.

Per Joar «Perry» Hansen gjør det klart at han er møkk lei av spørsmål som går på Eggens rolle i årets Rosenborg-lag.

- Nei, hva skal vi gjøre med at han Nils Arne ikke er her?, spør en ironisk hovedtrener. Assistenttrener Rune Skarsfjord er mer snakkesalig, men også han har fått nok av spørsmål om en mann som alle hører om hele tiden, men som bare ses sånn nå og da.

Aalesund - Odd Grenland 2-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES: Fotballfesten fullkommen
LES: Fikk skikkelig Donald-kul
LES: Bedre enn naturgress
LES: Dette var som en drøm

Bodø/Glimt - Rosenborg 0-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES: - Vi låste Nils Arne inne i ballbingen

Lillestrøm - Lyn 1-0
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES:Ordnet drømmegaven selv
LES: Derek rasende på lagkamerat

Molde - Start 0-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES: Et helt angrep alene

Tromsø - Ham-Kam 1-0
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES: «MPs» herlige revansje

Vålerenga - Brann 2-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES: - Vålerenga hadde gullhår

- Det er bare dumt av media å fokusere på dette. Nils Arne vil ikke være med på bortekamper og det er uansett Per Joar som har hovedansvaret hos oss. Vi benytter oss av den kunnskapen som Nils Arne sitter inne med, og hvilken klubb ville ikke gjort det, spør assistenten retorisk, før han legger til med et glimt i øyet:

Ivrig
- Han Nils Arne er for gammel til å ta seg av den daglige driften i Rosenborg!

- Men er det ikke rart å ha med en såpass sentral mann i RBK-apparatet som tilsynelatende bare kommer og går som han vil, etter innfallsmetoden?

- Nei, Nils Arne er jo ivrig da, og når han først er hos oss så må vi slippe han til. Han leder noen treninger når han har tid og ikke er i Spania, og det går helt greit. Alle i trenerapparatet tenker rimelig likt, så det blir ikke de store forandringene når Eggen leder treningene, sier Skarsfjord, som innrømmer at det er mulig at Eggens rolle vil endres utover sesongen, alt etter som hvordan det går med RBK i fortsettelsen.

Spillerne i Rosenborg er ikke helt sikre på hvorfor Eggen bare dukker opp nå og da. På spørsmål om Eggen ikke skal være med på bortekamper, sier kaptein Hoftun følgende.

- Ja, det er vel meningen. Samarbeidet mellom trenerne fungerer bra. De har nok sine diskusjoner, men de står for mye av det samme.

Bånn i bøtta
Det er det vanskelig å tro på, for søndagens RBK-forestilling var av alt annet enn vanlig «Rosenborgsk» merke, som det norske fotballpublikum ble servert ukentlig under Eggen-æraen.

- Elendig, vi spilte som urutinerte juniorer, sier Rune Skarsfjord om eget lags innsats.

- Vi svikter i overgangsspillet og det går for sent, men banen gjorde det umulig å spille bra fotball, oppsummerer sjefen sjøl, Per Joar Hansen, som likevel kunne glede seg over tre poeng og en tålelig bra seriestart – resultatmessig. Takket være et heldig mål fra vikarierende sentralt midtbaneanker, jan Gunnar Solli, som ikke kan gjøre seg forhåpninger om å ta over Ørjan Bergs rolle.

Måltørke
- Jeg spilte på det jevne, ikke noe mer enn det, innrømmer Solli overfor TV 2 Nettavisen.

Bodø/Glimt spilte mer som gode gamle Rosenborg enn trønderne selv på Aspmyra.

- Gløden og trykket er fantastisk, men vi må begynne å omsette sjanser i mål, sier en skuffet trener Ola Haldorsen, som betegnet Rosenborgs seier som «et lite ran».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere