RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

- Vi liker Solbakken, alle sammen

Sist oppdatert:
Nordmannen får humorskryt av Wolverhampton-kapteinen.

Ståle Solbakken er i ferd med å bli en profil i engelsk fotball. Han er også i ferd med å overbevise Wolverhampton-spillerne om at han er rett mann for jobben, for nå står klubben med tre strake seiere.

- Vi liker Ståle alle sammen. En skikkelig «good guy». Jeg har utrolig sans for humoren hans, den er befriende, sa Wolves-kaptein Karl Henry til Dagbladet i helgen.

Humor
Han har et poeng. Den norske manageren ble nylig spurt av BBC om han er bekymret for den travle reiseplanen til Wolves i tiden som kommer. Solbakken svarte følgende:

- Nei, vi har en god bussjåfør.

Tirsdag får også nordmannen mye oppmerksomhet i en av Englands største aviser, The Telegraph. De har intervjuet Solbakken i forbindelse med tirsdagens ligacupkamp borte mot gigantene Chelsea.

Hjertestansen
Der forteller han om sine egne tanker da Bolton-spiller Fabrice Muamba falt om med hjertestans i en kamp mot Tottenham forrige sesong. Solbakken opplevde som kjent det samme da han var FC København-spiller i 2001.

- Jeg følte for ham, men ble ikke overrasket da han la opp. Han har uansett vunnet sin viktigste kamp, for han er fortsatt blant oss, sier Solbakken til The Telegraph.

- Jeg kjenner ham ikke, men han virker som en sterk type. Han har spilt i Premier League, og det er noe han alltid kan fortelle barna sine. Det samme skjedde med meg, men jeg var ti år eldre enn ham, fortsetter Solbakken.

LES OGSÅ: Nettavisen lanserer gratis Premier League-app

Nordmannen har endelig fått Wolves-skuta tilbake på vinnersporet. Likevel tror han det blir tøft å rykke opp allerede denne sesongen.

- Jeg er ny i denne ligaen, og det er en ulempe. Men jeg har idéer jeg tror kan fungere. Det er en tøff liga, og Wolverhampton hadde en dårlig sesong i fjor, sier Solbakken.

Til tross for tre strake seire, er det få som har forventninger når Chelsea venter på bortebane tirsdag kveld. Solbakken har varslet hele ni utskiftninger i førsteelleveren.

- Laget som skal spille mot Chelsea er sultne. De har ventet på denne sjansen, sier Solbakken.

- Noen av spillerne har spilt tre kamper på seks dager. De trenger hvile før en ny periode der seriekampene kommer tett, noe annet ville vært dumt av meg, fortsetter han.

Sigurdarson fra start?
Han garanterer ikke at Bjørn Bergmann Sigurdarson får sjansen fra start på Stamford Bridge, men ettersom lysluggen kun fikk en snau halvtime sist seriekamp, er det naturlig å anta at han er en av de som vises tillit i den meget tøffe bortekampen.

- Jeg synes ikke det er stor forskjell mellom Björn, Kevin Doyle og Sylvan Ebanks-Blake. Nå som Björn er frisk vil han konkurrere på linje med de to, sier Solbakken.

Også Chelsea antas å hvile flere av sine faste kort i tirsdagens oppgjør, og dermed lever nok håpet blant Solbakken, Sigurdarson og resten av Wolves-miljøet om at cup-bomben kan smelle på Stamford Bridge.

Uansett hvordan det måtte gå, kan de trøste seg med at de har en knakende god bussjåfør til turen hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere