*Nettavisen* Sport.

- Vi må sørge for at Messi er blid og glad

STJERNE: Lionel Messi bli Argetinas viktigste mann under fotball-VM. Foto: Andre Penner (AP / NTB scanpix)

Argentina setter sin lit til stjernen i VM.

25.04.14 09:13

Argentinas trener Alejandro Sabella mener at et godt klima innad i laget vil være avgjørende for å få stjernespilleren Lionel Messi til å skinne i VM-sluttspillet til sommeren.

Messi har vært igjennom noen trøblete måneder, og han har fått mye av skylden for Barcelonas dalende form som har ført til at de er utslått av mesterligaen og bak to lag fra Madrid i kampen om seriegullet.

- Messi er god, men vi er nødt til å få til et best mulig lag rundt ham for å gi ham hjelp, sier 59 år gamle Sabella.

- Vi må få laget vårt til å bli mer kompakt og utnytte alle rom, sa Sabella i møtet med mediene utenfor hovedstaden Buenos Aires denne uken.

Mer voksen

Han fikk naturlig mange spørsmål om Lionel Messi. Argentina har slitt med å nå en semifinaleplass i de siste mesterskapene, og skal de klare det denne gangen, er de avhengig av at Messi lykkes i Brasil.

- Messi har vokst som person og mer i harmoni med seg selv. Men vi må skape et miljø rundt ham som gjør at han kan være blid og glad. Vi må tillate ham å være rolig og balansert, sa den argentinske treneren.

Lionel Messi har deltatt i to VM-sluttspill allerede, men så langt er det kun blitt med én scoring på ham. Den kom tilbake i 2006.

I begge de to siste VM-sluttspillene har Argentina røket ut av mesterskapet etter tap for Tyskland i kvartfinalen.

I Brasil

Sist gang den doble VM-vinneren Argentina spilte i en semifinale var i 1990. Da var Italia motstander.

Sabella påpeker at Argentina alltid er en av favorittene når det er VM. Denne gangen kanskje mer enn vanlig, nettopp på grunn av Messis kvaliteter og at mesterskapet spilles i nabolandet Brasil.

- Men mesterskapet spilles også i nasjonen med flest VM-gull i historien (fem), sier Sabella.

Han fikk et lite slag i trynet med den nylige skaden til Boca Juniors Fernando Giga. Giga er mannen som er tenkt å forsyne Messi med innlegg fra høyresiden.

- Det er mulig han må ta en liten pause, men han blir garantert klar igjen til VM-sluttspillet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag