RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MANER TIL ALVOR: Luis Enrique krever full konsentrasjon fra sine spillere.
MANER TIL ALVOR: Luis Enrique krever full konsentrasjon fra sine spillere. Foto: Lluis Gene (Afp)

- Vi må ta det på ramme alvor

Sist oppdatert:
Barcelona-trener Luis Enrique blåser av dem som hevder at laget hans nå kan spasere inn til en ny ligatittel.

2-0-seieren over byrival Espanyol lørdag innebar at Barcelona har serieledelsen i behold etter en periode med meget tøff motstand.

Ved siden av Espanyol har Valencia, Sevilla, Celta Vigo og gullrival Real Madrid stått på motsatt banehalvdel i løpet av de seks siste serierundene. Bare i kampen mot Sevilla ble det poengtap (2-2).

Motstanden som venter fra nå og fram til ligaen avsluttes 24. mai, synes å være av et helt annet kaliber: Getafe (h), Cordoba (b), Real Sociedad (h), Atlético Madrid (b) og Deportivo La Coruna (h).

Med unntak av Atlético Madrid hører samtlige lag hjemme på nedre halvdel av tabellen.

Foran tirsdagens møte med Getafe advarer likevel trener Enrique mot å tro at laget hans kan spasere inn til ligagull.

– Om kampprogrammet i sesongavslutningen ser lett ut eller ikke, handler bare om teori. Man må vise det samme på banen, sier han.

Barca-sjefen mener laget hans har vist tidligere denne sesongen at ting kan gå galt.

– Hvem skulle trodd at vi ville ta ett poeng på to kamper mot Malaga? Vi må fortsette å ta alle kamper på ramme alvor, sier han.

Med til historien hører det også at Barcelona skal ut i to vanskelige semifinalekamper i mesterligaen mot Bayern München i den samme perioden. I tillegg venter Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen.

De viktige kampene kommer med andre ord som perler på en snor.

Tirsdagens hjemmekamp mot Getafe kan for øvrig komme til å by på en meget etterlengtet Barcelona-debut. Belgiske Thomas Vermaelen har ikke spilt en eneste kamp for den katalanske storklubben etter 125-millionersovergangen fra Arsenal i fjor sommer.

Midtstopperen pådro seg en skade i VM-sluttspillet i Brasil og har slitt med ettervirkningene helt til nå. Søndag ga imidlertid Barcelonas medisinske støtteapparat beskjed om at 29-åringen er klarert for spill.

Det betyr at Barca-trener Luis Enrique har en helt skadefri stall å plukke fra når sesongen går inn i den avgjørende fasen. Det er kjærkomment.

Real Madrid møter Almeria hjemme på Santiago Bernabéu onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere