*Nettavisen* Sport.

- Vi må trykke på «reset-knappen»

Foto: Scanpix

På seks døgn har Tromsø falt fra å være gullkandidat til å risikere å ende sesongen fullstendig tomhendt.

TROMSØ - MOLDE 0-2:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Ruben Yttergård Jenssen innser at han ikke er der han hadde ønsket og trodd.

– Vi åpnet denne uka full av håp. Nå er det tungt, sier landslagsspilleren til Nettavisen.

Håpet var å vinne bortekampene mot Odd Grenland og Aalesund, passere Molde og plassere seg selv i førersetet i gullkampen. I stedet har han og laget hans opplevd tre strake tap – og et farvel til gullkampen. Rosenborg har passert Tromsø, selv med én kamp mindre spilt, og bakfra har ikke Vålerenga mer enn ett poeng før Tromsø også er ute av bronse-dansen.

– Vi må bruke de to ukene vi har i landslagspausen til å trykke på «reset»-knappen. Vi trenger å komme tilbake på vinnersporet. De er tøft å fordøye tre tap på rad, men sånt har jeg opplevd før også. Vi har kommet tilbake da, og det skal vi klare nå også. Med et par gode treningsuker så skal vi være godt forberedt til serieinnspurt og medaljekamp, mener han.

Fnyser av psykologien
Lagkaptein Sigurd Rushfeldt er skuffet over både prestasjoner og resultater i de siste kampene, men fnyser av de som skal forklare nederlagene med mentale årsaker.

– Det er bare tull! Vi trenger ikke psykolog selv om vi har tapt noen fotballkamper. Dette er toppidrett! Hvis du er en toppidrettsutøver, så skal du klare å reise deg etter et tap eller to. Og hvis du ikke klarer å reise deg, så er det fordi du ikke er god nok, sier han.

Han mener kampen mot Molde demonstrerte at Molde er bedre enn Tromsø – og at Tromsø ikke er gode nok til å kunne vinne seriegull.

– Tidligere mente du at gullsjansen var reell?

– Ja, det mente jeg. Men vi har ikke vært gode nok. Det er vi alle sammen veldig skuffet over, men nå må vi fordøye den skuffelsen og gå løs på de oppgavene vi står foran i de fem kampene som gjenstår av sesongen. Vi må jobbe hardt for å klare å vinne en medalje.

– Hva er en realistisk målsetting for Tromsø nå?

– Vi har mulighet til å vinne sølv, og da er dét fortsatt en realistisk målsetting for oss. Jeg vet at det blir tøft, men om vi klarer det, så fortjener vi det også, mener han.

TIL - skrekkens eksempel
Både Yttergård Jenssen og Rushfeldt er 100 prosent overbevist om at Molde kaprer gullmedaljen, men Ole Gunnar Solskjær nekter å innkassere den – og bruker Tromsø som eksempel på hvorfor det er viktig å holde hodet kaldt.

– Dette er en veldig dynamisk idrett der ting endrer seg veldig fort. Det nytter ikke å ta noe som helst for gitt. Se på Tromsø! De har vært supersterke i år, men plutselig taper de tre kamper på seks dager. Det er selvfølgelig trist for dem, men samtidig er det en påminnelse om at vi ikke kan tillate oss å slappe av en eneste dag før sesongen er helt over, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.