RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PAUL ELLIS / Afp

- Vi måtte jobbe hardt for denne seieren

Sist oppdatert:
Jermain Defoe sikret Tottenham-seier i Europa League.

SHERIFF - TOTTENHAM 0-2:

Tottenham sto før torsdagens kamp borte mot Sheriff i Moldova med to seiere på to kamper i Europa League, og det var ventet at London-klubben skulle stikke av med sesongens tredje seier i gruppespillet på Stadionul Sheriff torsdag kveld.

Og selv om Sheriff kanskje skapte noe større problemer for Spurs enn ventet, gjorde Andre Villas-Boas' menn jobben de hadde kommet for å gjøre.

Jan Vertonghen sendte gjestene i ledelsen etter 12 minutter, før Jermain Defoe la på til 2-0 15 minutter før full tid med et solid langskudd.

Scoringen var Defoes fjerde mål i Europa League og han la igjen press på spanske Roberto Soldado, som foreløpig virker å være førstevalget til Villas-Boas i Premier League.

Tottenham-manager Villas-Boas var meget fornøyd etter kampen.

- Vi måtte jobbe hardt for denne seieren. Vi gikk gjennom en periode i kampen hvor vi kunne ha fått mål i mot. Men vi fikk roen etter det andre målet, sier Villas-Boas, ifølge Tottenhams offisielle Twitter-konto.

Eriksen fant Vertonghen
Det var altså Tottenham som kom best i gang da Vertonghen scoret kampens første mål.

Mye av æren for scoringen skal danske Christian Eriksen ha, da han la et fantastisk innlegg til belgieren som headet ballen i mål etter 12 minutter.

Det så dermed ut til å bli en tøff kveld for hjemmelaget fra Moldova. Men kun fire minutter senere var Sheriff svært nære scoring da brasilianske Luvannor kom alene foran mål.

Heldigvis for Tottenham klarte nyinnkjøpte Vlad Chiriches å få en fot på ballen ved streken.

Etter 21 minutter var det Tottenham-ving Aaron Lennons tur til å komme alene med keeper, men den lynraske engelskmannen klarte ikke å overliste Sheriff-keeper Vjekoslav Tomic.

Til tross for at Tottenham var de store favorittene, virket det aldri som gjestene hadde full kontroll mot laget fra Moldova. Flere ganger var de svært nære å komme alene gjennom mot London-laget. Men til pause sto det fortsatt 1-0 til gjestene.

Drømmescoring
Mens det hadde vært en nokså kjedelig førsteomgang var det ikke særlig mye mer å rope hurra for etter hvilen.

Tottenham fikk riktignok mer kontroll på kampen, og etter 75 minutter kunne de slippe jubelen løs da Jermain Defoe ladet kanonen.

Det var innbytter Nacer Chadli som sendte ballen tilbake til Defoe, som skjøt fra nærmere 25 meter. Skuddet så ut til å gå via en Sheriff-spiller og forbi en sjanseløs Tomic i Sheriff-målet.

Sheriff var nære redusering etter 83 minutter da Isa kom alene med Hugo Lloris, men avslutningen gikk til side for mål.

Da det ikke ble flere scoringer på Stadionul Sheriff endte det 2-0 til Tottenham, som er svært nære avansement fra gruppe K med ni poeng etter tre kamper.

På andreplass i gruppen finner vi Anzji, som slo Tromsø tidligere torsdag kveld. Russerne har etter torsdagens seier 4 poeng, mens Sheriff står med to. Tromsø ligger helt sist med ett poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere