RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi ønsket å revansjere oss

AVGJORDE: Manchester Citys Samir Nasri kunne juble for scoring og seier over Chelsea i den femte runden i FA-cupen.
AVGJORDE: Manchester Citys Samir Nasri kunne juble for scoring og seier over Chelsea i den femte runden i FA-cupen. Foto: Nigel Roddis (Reuters)
Sist oppdatert:
José Mourinhos menn var maktesløse på Etihad Stadium.

MANCHESTER CITY - CHELSEA 2-0:

Forrige gang Chelsea slo ut Manchester City fra FA-cupen var i 1915. Den gangen vant de 1-0 etter scoring av enøyde Bob Thomson.

Lørdag ville José Mourinhos menn pynte på den statistikken, men vertene satte en effektiv stopper for det målet, etter nettkjenninger av Stevan Jovetic og Samir Nasri.

Dermed er Manchester City videre til kvartfinale i FA-cupen.

- Dette var en stor seier over et solid lag. Vi elsker denne turneringen og det var en herlig kamp for FA-cupen. Vi er veldig fornøyde med resultatet. For tolv dager siden hadde vi en dårlig kamp mot Chelsea og ga dem for mange sjanser. Vi ønsket å revansjere oss i dag og skapte mange sjanser, samtidig som vi tettet igjen bakover, sier Vincent Kompany til ITV.

Åpnet best
Manchester City var friskest i åpningsminuttene på Etihad Stadium og etter 16 minutter fikk de betalt for strevet.

David Silva og Edin Dzeko vender spillet fra venstre til høyre og sistnevnte finner Jovetic som kommer på løp inn i boksen. Jovetic sendte ballen mellom beina på César Azpilicueta, som kastet seg frem for å blokkere, men skuddet lurte seg inn via den lengste stolpen.

Bortelaget var mildt sagt anonyme i den første omgangen og slet også i den andre omgangen.

Nasri avgjorde
En drøy time ut i oppgjøret satte Samir Nasri fart mot Chelsea-forsvaret, før han sendte ballen ut til David Silva. Spanjolen løp seg fri på kanten og smalt ballen inn foran mål der Nasri kom på et sugende løp og klinket ballen i nettet.

Like etter satte Joleon Lescott ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside.

Hedret Finney
Før kampstart ble bortgangen av Sir Thomas Finney markert med ett minutts stillhet. Finney døde fredag og han regnes som en av sin generasjons beste spillere.

Finney spilte 76 A-landskamper og scoret 30 mål for England.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere