RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi overlever ett tap

Foto: AFP Photo/Scanpix
Sist oppdatert:
Ingen sure miner i den danske VM-leieren, til tross for en skadeskutt tropp.

I den første gruppekampen mot Nederland ble det 2-0-tap for våre danske venner. Nicklas Bendtner og co. er avhengig av poeng mot Kamerun lørdag for at drømmen om videre VM-spill skal leve. Som eneste skandinaviske land i turneringen er presset på spillerne enormt.

Glade dansker
Stemningen var likevel på topp på den danske treningen onsdag, selv i øsende reinvær.

- Stemningen er super, det er den alltid hos oss dansker. Det er en av tingene som er så bra med laget vårt, skrøt keeper Thomas Sørensen til Reuters.

Sørensen måtte se to baller passere inn i det danske målet mot Nederland. Det første var noe så bittert som et selvmål.

- Vi har flott lagånd og det har fått oss til å komme over tapet. Vi overlever ett tap, sa Stoke-spilleren.

Kamerun tapte sin første kamp mot Japan, og er danskenes beste sjanse til å ta poeng. De rødhvite har dessuten aldri tapt mot et afrikansk lag i VM.

Skadeskutt
Det er likevel grunn til bekymring. Den danske angrepsrekka, som langt ifra imponerte mot hollenderne, sliter med skader. Jon Dahl Tomasson og Mikkel Beckmann er begge usikre. I tillegg har Bendtner vært ute i sju uker med lyskeproblemer og orket kun 60 minutter i åpningskampen.

Den unge midtstopperen, Simon Kjær, som storspilte mot Nederland, har vondt i kneet og Daniel Jensen sliter med akillesen. Begge disse var likevel med og trente med landslaget onsdag.

- Jeg har ennå noen dager på å vurdere spillerne. Dette er en kamp hvor vi må ha resultater, så hvis guttene er klare for å spille, spiller de, sa trener Morten Olsen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere