*Nettavisen* Sport.

- Vi respekterer hans avgjørelse

Foto: TOBY MELVILLE (Reuters)

Robin van Persie bekrefter at han ikke kommer til å forlenge kontraken med Arsenal.

04.07.12 21:21

Robin van Persie skrev onsdag på sin hjemmeside at han ikke kommer til å forlenge sin kontrakt med Arsenal.

- Jeg har tenkt lenge og hardt på dette, men jeg har bestemt meg for å ikke forlenge kontrakten min, skriver van Persie.

- Dere, fansen, har selvsagt all rett til å være uenig med mitt syn på saken og min beslutning, og jeg vil alltid respektere deres meninger, skriver nederlenderen.

Det har lenge vært spekulert i om nederlenderen kunne komme til å forlate London-klubben, og onsdag satte altså toppscoreren selv en stopper for spekulasjonene.

Ikke enig om klubbens fremtidsplaner
- Jeg har hatt et møte med sjefen og Mr. Gazidis etter sesongen. Dette var et møte om klubbens fremtidige strategi og politikk. Finansielle betingelser og min kontrakt har ikke blitt diskutert, siden det ikke har vært min prioritet i det hele tatt, skriver 28-åringen.

- Jeg har selv hatt en fantastisk sesong, men målet mitt er å vinne trofeer med Arsenal. På grunn av min enorme respekt for Arsene Wenger, spillerne og supporterne vil jeg ikke gå inn i detaljer, men dessverre så er jeg ikke enig i måten Arsenal skal være fremover, skriver van Persie.

Robin van Persie har kun ett år igjen av sin kontrakt med Arsenal, og ryktene har for lengst begynt å svirre om hvor nederlenderens neste stoppested blir.

Manchester City ryktes å være en av storfavorittene og vil prøve å lokke toppscoreren til Etihad Stadium ved å tilby han nærmere to millioner kroner i uken.

Klubben ser derimot ut til å forvente at nederlenderen blir ut kontraktstiden.

«Vi har respekt for Robins avgjørelse om å ikke fornye sin kontrakt med klubben. Robin har ett år igjen av sin kontrakt og vi er sikre på at han kommer til å oppfylle sine forpliktelser overfor klubben», skriver Arsenal i en uttalelse på sine hjemmesider onsdag kveld.

Van Persie ble toppscorer i Premier League forrige sesong med sine 30 mål. Han kom til Arsenal i 2004.

Ville beholde van Persie for «alt det var verdt»
Arsene Wenger sa senest tirsdag at Arsenal ville beholde van Persie for alt det var verdt, men det kan fort se ut til at franskmannen må klare seg uten sin toppscorer når det braker løs i Premier League i august.

- Vi ønsker å beholde Robin van Persie for alt det er verdt, fordi vi er avhengig av ham offensivt, sa Wenger tirsdag, ifølge Sky Sports.

- Jeg har alltid vært der for ham i tøffe tider, og jeg håper han vil avslutte karrieren sin i Arsenal, fortalte Wenger.

Arsenal har allerede forsterket laget før neste sesong, etter at de har hentet inn Lukas Podolski og Olivier Giroud.

Arsenal serieåpner mot Sunderland hjemme på Emirates 18. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.