*Nettavisen* Sport.

- Vi rykker ikke ned

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Ronny Deila mener at Strømsgodset ikke er et nedrykkslag.

MOLDE-GODSET 2-1:

MOLDE (NETTAVISEN): Strømsgodsets begredelige form på bortebane vil ingen ende ta. Etter gårsdagens 1-2-tap for serietoer Molde står drammenserne fortsatt med null seire og kun to poeng (uavgjort mot Start og Viking) på tolv kamper på fremmed gress. Som et resultat av lagets svake borteform, ligger klubben nå på nedrykksplass med to poeng opp til Fredrikstad på sikker grunn.

Etter tapet mot Molde vil Godset-trener Ronny Deila imidlertid ikke innrømme at laget framstår som et lag som kan rykke ned til Adeccoligaen. De er for gode hjemme, mener han.

- Nei, et lag som rykker ned ville ha tapt med fem-seks mål mot Molde. Vi kunne ha blitt utspilt, men vi holder Molde under rimelig god kontroll, sier Deila.

Trenger en borteseier
Deila mener likevel at lagets borteform er urovekkende.

- Vi trenger en seier på bortebane. Det vil gi spillerne et løft og skape større trygghet. Vi har tre sjanser til å få en seier på bortebane (mot Stabæk, Lyn og Aalesund).

Mot Molde framstod Godset lenge som et Adeccoliga-lag. I den første omgangen hadde spillerne det vanskelig med å finne hverandre i det offensive spillet, noe som ga lite flyt i angrep for bortelaget. Fredrik Nordkvelle burde likevel ha utlignet like før pause, men skjøt svakt over fra fem meter på Øyvind Storflors innlegg.

Etter hvilen var det kun en god Knut Lillebakk i Molde-buret som hindret Godset i fra å ta med seg ett poeng fra Aker Stadion. Først reddet Lillebakk Fredrik Nordkvelles skudd med en mesterlig benparade, mens samme mann stoppet forsøket til Øyvind Storflor med en avgjørende enhåndsredning.

- Vi er skuffet over at det ikke blir poeng mot Molde. Kampen var veldig jevn og vi har muligheten til å få med oss ett poeng, men Molde er hakket bedre.

Må stole på hjemmeformen
Godset har seks kamper på å redde plassen i årets Tippeliga og det virker det mer og mer sannsynlig at Godset må stole på sin gode hjemmestatistikk for å kunne overleve. Strømsgodset har kun tapt mot Rosenborg, Molde og Lillestrøm på Marienlyst Stadion. Neste helg venter en annen nedrykkskandidat i Fredrikstad.

Deila tror lagets gode hjemmestatistikk vil være nok for å overleve i Tippeligaen.

- Jeg tror det vil være nok for å klare oss om vi vinner våre tre siste hjemmekamper. Alt ligger i våre hender, men det vil bli et rotterace helt inn, sier Deila.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.