RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi skal gå i krigen

Sist oppdatert:
BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): Ståle Solbakken har hatt to år med sammenhengende suksess som trener for Ham-Kam. Nå vil han se at spillerne også takler motgang.

HAM-KAM – START 0-2: Ham-Kam står med fire tap på de første syv serierundene, og er bare to poeng foran Odd på jumboplassen. Den situasjonen står i sterk kontrast til fjorårets comeback-sesong i eliteserien, som inneholdt grønn og hvit jubel fra start til mål.

Regissøren bak hedmarkingenes opptur de siste to årene er Ståle ”Salvatore” Solbakken, som tilhengerne kaller ham. Nå innser den gamle landslagskjempen at disiplene hans er i en ny situasjon.

Sterk i troen
- Spillerne er forberedt på forandringen. Før fikk de et klapp på skuldra, nå kan det hende det kommer idiotiske ting fra presse og tilskuere. Vi er i underholdningsbransjen, og spillerne må ikke la seg influere av sånt, påpeker Solbakken.

Han innser at situasjonen er endret, og at spillerne må stå frem og vise at de takler situasjonen.

- Nå får vi svaret, sier Solbakken.

- Men jeg er ikke redd for å gå i krigen med disse gutta her, tvert imot, bemerker han.

- Vi må bare jobbe ufortrødent videre med et konsept vi har tro på. Akkurat nå jobber vi knallhardt for veldig lite. Men jeg har trua på at det snur, det er små marginer, mener han.

Solbakken synes ikke sesongstarten har vært så dårlig spillemessig. Hjemme mener han laget har spilt bedre enn i fjor, mens bortekampene har vært hakket svakere.

Frustrert spiss
Det mange påpeker som Ham-Kams store problem hittil i sesongen, er å omsette sjanser til mål. De hadde sjanser nok mot Start, men ballen nektet å krysse mållinjen. Og når målene uteblir, havner spissene lett i skuddlinjen.

- Vi får bare ikke ballen i mål, sukker Geir Frigård til TV 2 Nettavisen.

Mot Start fikk han en vanskelig jobb. Hjemmelagets mange lange fremspill var ikke det enkleste å jobbe med for Frigård og ”Ola” Abiodun mot sterke duellspillere i Starts forsvar. Likevel skapte de nok til at målet burde ha kommet.

- Men det er viktig å stå samlet og ta fram det positive nå. Det nytter ikke å begynne å tvile. Marginene har gått litt imot oss, men vi skal tvinge dem vår vei, sier en langt fra resignert angriper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere