*Nettavisen* Sport.

- Vi skal ikke ha høye forventninger

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (Scanpix)

Frode Kippe synes det er greit at vi tipper LSK langt ned på tabellen.

Lillestrøm er et av de vanskeligste lagene å tippe i år. De har et ungt og spennende lag, og har fått beholde de fleste siden i fjor, da laget kom på 10.plass. Om ungguttene tar nye steg kan dette bli riktig bra, men slik det har sett ut i vinter er det fortsatt en jobb som må gjøres før LSK er et lag som hører hjemme på øvre halvdel.

Den siste tidens murring på Åråsen kan også være et tegn på at LSK har en spillergruppe som ikke står 100 prosent bak Henning Berg. Det er en situasjon LSK ikke lever godt med. Om de gulsvarte får en dårlig start på sesongen kan murringen eskalere, og da blir det tøft å være LSK-supporter.

Les også:
- LSK-stjerne åpen om Berg-misnøye

- Berg er en hykler og løgnaktig jævel

Vi stilte noen spørsmål til LSK-kaptein Frode Kippe for å se om han er enig med Nettavisen i vår analyse.

- Hvordan har oppkjøringen vært så langt?

- Vi har trent bra, selv om vi ikke har vunnet så mange av treningskampene. Vi har hatt lenger ferie enn vi har hatt de siste årene, og planlegger å treffe storformen når Tippeligaen starter.

Hvor gode blir LSK i år?

- Det er vanskelig å si, men det er viktig at vi får en god start. Gjør vi det, kan vi være med i toppen. Men jeg tror ikke vi skal ha for høye forventninger.

- Tatt store fremskritt
- Dere har et ungt lag. Er det positivt eller negativt?

- Tja, vi har en god blanding av gammelt og ungt nå, og har fått beholde alle fra i fjor. Unggutta er dessuten blitt et år eldre, og har tatt store fremskritt. Jeg tror det er positivt at vi er et ungt lag.

- LSK tok kun to poeng på kunstgress i fjor. Hva tenker du om det?

- Det er for dårlig, men det er vanskelig å forklare. Vi trener jo mye på kunstgress, og har forutsetningene for å mestre det. Jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor vi kun tok to poeng på kunstgress i fjor.

Uavgjortlaget LSK
- LSK spilte i fjor 13 uavgjortkamper, flest i Tippeligaen, der er det mange poeng å hente?

- Ja, absolutt. Vi må bli bedre til å avgjøre tette matcher, og tørre å satse det ene poenget. Det er ikke så farlig om vi mister ett poeng, så vi må våge å gå for alle tre når vi har mulighet til det.

- Hvilke av unggutta på Åråsen bør vi se opp for i år?

- Mathis Bolly har vært veldig frisk i det siste, og kan få sitt gjennombrudd i år. Nicolay Solberg kan få mye spilletid, han har en god fot og et godt innleggsbein. Dessuten har Bjørn Bergmann Sigurdarson alle forutsetninger for å bli en klassespiss, og det hadde vært gøy om han fikk ut potensialet sitt i år.

- Det er mange som mener LSK er blitt en grå og kjedelig klubb. Hvordan skal dere gjøre noe med det inntrykket?

- Vi må tørre å være ærlige i media, si at vi er dårlig når vi er dårlige og gode når vi er gode. Vi må rett og slett våge å ha ambisjoner, og vise at vi har det.

- Hvem tror du vinner Tippeligaen i år?

- Det er vanskelig å spå det i år, for det er ikke gitt at Rosenborg vinner. Jeg tror det er flere lag som kan gjøre det bra.

- Vi tipper at dere ender langt ned på tabellen. Hva tenker du om det?

- Det er greit, det. Vi har vært tippa høyt av de fleste avisene de siste årene og skuffet, så det er greit om vi slipper press i år. Men vi har samme spillerstall som i fjor, og jeg blir skuffa om vi ikke blir blant de åtte beste.

Vår analyse av Lillestrøm:
Vi sitter med en følelse av at de har noe på gang på Åråsen, men 2011 kommer nok litt for tidlig for unggutta på Åråsen.

For ungt er det. Slik det ligger an i skrivende stund, har LSK seks spillere i førsteelleveren som er under 21 år. Det vitner om en talentfull gjeng på Romerike.

I fjor fikk den da 19 år gamle Anthony Ujah sitt gjennombrudd, i år kan fort en av de andre ungguttene følge etter. Spennende blir det også å se hva nykommer Youssef Sekour kan bidra med på Åråsen.

Likevel virker det litt tidlig å snakke om en plassering på øverste halvdel. Lillestrøm tok i fjor kun to poeng på kamper som ble spilt på kunstgress, og spilte hele 13 uavgjortkamper. Det er både færrest kunstgresspoeng (likt med Start, red. anm) og flest uavgjortkamper i Tippeligaen 2010, ikke et lag som ønsker å være med i toppen verdig. Vinteren har også vist at LSK ikke er blitt flinkere til å avgjøre kamper til sin favør, og uavgjort gir som kjent ikke mange poeng.

Unge lag er ofte ustabile, og det kommer etter vårt skjønn Fugla til å være i år også.

Plusser og minuser
+ Mange spennende unggutter som kan få sine gjennombrudd

+ Kanskje Norges mest spennende spiss i Anthony Ujah

+ Har et veldig kunnskapsrikt trenerteam i Henning Berg, Petter Belsvik og Magnus Powell.

+ Kontinuitet i spillertroppen.

- Mangler fart i forsvarsleddet

- Takler ikke å spille på kunstgress, noe stusselige to poeng på fjorårets kunstgresskamper illustrerer.

- Sliter med å avgjøre kamper til sin fordel. Spilte 13 uavgjortkamper i fjor – flere enn noe annet Tippeligalag.

- Murring i spillertroppen og usikkert hvor godt tak Berg har på garderoben.

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag