RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi skal ikke spille fotball på snø

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Men snøværet stoppet ikke «kobraen» til Tromsø.

TROMSØ - BRANN 2-0: Mandag fikk Tromsø besøk av sydenbrune Brann-spillere som hadde reist fra 26 grader og sol i Bergen til iskalde Tromsø.

På Alfheim var nemlig store deler av banen dekket av snø mandag kveld, men det så ikke ut til å plage «gutan» som stakk av med nok en hjemmeseier.

Brann-trener Rune Skarsfjord vil i midlertidig kke skylde på de vanskelige forholdene.

– Det skal ikke være noen unnskyldning. Det er like forhold for begge lagene. Jeg blir skuffet hvis Tromsø er bedre enn oss på det, sier Skarsfjord til TV 2 etter kampen.

Skarsfjord får ikke støtte av sin midtbanespiller, Erik Mjelde, som mener kampen burde vært utsatt.

- Jeg mener kampen burde vært utsatt. Det skal være fotballkamp, det skal ikke være slik. Vi skal ikke spille fotball på snø, sier Mjelde til bt.no.

- Det hadde vært bedre å ta med skiene i dag. Det gikk greit å slå pasningene, men det var ikke god oversikt. Det var vanskelig å vite hvor langt ballen ville gå. Det ble for tilfeldig, forklarer Mjelde.

For gjestene fra Bergen så ikke ut til å trives i snøværet, for det tok ikke mer enn 13 minutter før hjemmelaget gikk opp i ledelsen 1-0 på Alfheim.

«Kobraen» herjet
Og hvem andre enn Tromsøs tsjekkiske angrepsvåpen, Zdenek Ondrasek, var sist på ballen.

Tsjekkeren som blir kalt «kobraen» fikk ballen av lagkamerat Thomas Drage før han dro seg fri foran mål og banket ballen mellom beina til Branns Øystein Øvretveit.

Hjemmelaget fortsatte å presse gjestene etter scoringen, men Brann var gode defensivt og stresset hjemmelaget i den siste delen av spillet.

Fremover på banen gikk det derimot ikke like lett for Brann og de sleit med å skape de store sjansene i snøkaoset.

Fem minutter før pause var Tromsø nære med å gå opp til ledelsen 2-0, da Ruben Yttegård Jenssen forsøkte seg med et skudd fra 17 meter, men skuddet gikk like til side for Brann-målet.

Dermed stod det 1-0 til hjemmelaget til pause.

Vanskelige forhold
Været gjorde det nok vanskelig for spillerne på Alfheim, og begge lagene sleit med å skape de største sjansene også etter pause.

Tromsø var riktignok hakket bedre enn gjestene fra Bergen, og etter 65 minutter doblet hjemmelaget ledelsen etter nok en scoring av Ondrasek.

Salious Ciss sendte ballen til Steffen Nystrøm som headet ned til en umarkert «Kobra», som satte inn sitt andre for kvelden.

Målet var tsjekkerens syvende scoring på elleve kamper for Tromsø.

Brann klarte aldri å svare nordlendingene i snøkaoset, og når Kim Ojo ikke satte ballen i mål da han kom alene med Benny Lekström fem minutter før slutt, ble sluttresultatet 2-0.

Tromsø ligger dermed på fjerdeplass med sine 21 poeng, mens Brann fortsatt må kjempe for å unngå nedrykk med sine 13 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere