*Nettavisen* Sport.

- Vi skal leve videre med minnene

FARVEL: Odd Iversen ble bisatt fra Ilen kirke i Trondheim torsdag. Foto: Morten Andersen/nrk (NTB scanpix)

Fotballegenden Odd Iversen ble bisatt fra en fullsatt Ilen kirke i Trondheim torsdag. Benkeradene var fylt opp av tidligere Rosenborg-helter.

Iversen gikk bort 29. desember etter en tids sykdom. Han ble 69 år gammel. Trønderen var en av norsk fotballs største profiler gjennom tidene.

- Det blir vemodig, men vi skal leve videre med minnene, sa Nils Arne Eggen til TV 2 før han gikk inn i kirken. Eggen var både lagkamerat og trener for Iversen i RBK. I bisettelsen holdt han minneord på vegne av Rosenborg.

- Ja ja, Odd. Så står jeg her og er faktisk veldig stolt av å få lov til å legge ned blomster på vegne av Rosenborg. Som en takk for alt det du har betydd for klubben. Du har skapt deg et evig liv på Lerkendal, i Rosenborg og i hele Fotball-Norge. Det skal vi i Rosenborg sørge for at blir tatt vare på. Det er god plass på Nils Arnes plass på Lerkendal. Takk skal du ha, sa 73-åringen.

«Ivers» døgnet rundt

Både Arve Tellefsen og Åge Aleksandersen bidro med musikalske innslag i bisettelsen. Førstnevnte hadde pratet med Iversen bare dager før dødsfallet.

- Han har betydd mye for Rosenborg, Trondheim og hele Norge. Han var en unik spiller. Han var den store spilleren vi beundret, sa Tellefsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

I benkeradene satt en rekke Rosenborg-profiler. I tillegg til Eggen, var Ola By Rise, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Roar Strand og Iversens tidligere lagkamerat, Harald Sunde, blant dem som var til stede.

Tor Odd Iversen holdt et sterkt minneord til sin far på vegne av barn og barnebarn.

- Du var fotballspilleren Odd Iversen. «Ivers» døgnet rundt. 365 dager i året, hele livet. Vi er stolte av å se hvor mye du har betydd for fotballinteressen her i landet. Du ville nok elsket å se nyhetssendingene 29. desember, sa sønnen.

Også fotballpresident Yngve Hallén holdt minneord for den tidligere storscoreren.

- Jeg vil på vegne av norsk fotball takke familien til Odd for det «Ivers» ga oss, hele livet sitt. Vi lyser fred over Odds minne, sa Hallén.

Aleksandersen avsluttet bisettelsen med å framføre «Bilde tå'n Ivers».

Merittert

Med 158 seriemål var «Ivers» i en lang periode den mestscorende spilleren på øverste nivå i Norge. Først i 2003 ble han passert av Petter Belsvik. Senere gikk også Harald Brattbakk og Sigurd Rushfeldt forbi.

En rekord som fortsatt står, er Iversens utrolige 30 mål på 18 kamper i 1968. Ingen andre har siden klart å score så mange seriemål i løpet av en sesong.

For Norge scoret han 19 mål på 45 landskamper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag