RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Vi skal ta dem på Lerkendal

Sist oppdatert:
Nils Arne Eggen var ikke overveldene imponert over Atletico Madrid til tross for 3-0-tap.

ATLETICO MADRID - ROSENBORG 3-0:

Han er Diego Maradonas svigersønn, men det er ikke det som gjør Sergio «Kun» Aguero til superstjerne. Det er argentinerens kvaliteter på banen de fleste forsvarsspillere frykter mest.

Mot Rosenborg startet imidlertid 22-åringen på benken, men da han først kom inn til fordel for Diego Forlan i andre omgang, viste han akkurat hvorfor han er av verdens mest ettertraktede spisser for tiden. Etter bare ett minutt på banen hadde han tegnet seg på scoringslisten. Resten av kampen lekte han til tider med trønderens forsvar og kunne fort nettet flere scoringer.

Aguero kom inn på et tidspunkt da Rosenborg fortsatt hadde en mulighet til å få noe ut av oppgjøret, men etter argentinerens show var det ingen tvil, og hjemmelaget kunne juble for 3-0.

- De var hakket bedre
Resultatet betyr at Rosenborg nå ligger helt sist i Europaligaens gruppe B. Bayer Leverkusen klarte bare 0-0 borte mot greske Aris, men topper likevel gruppen med fem poeng fra tre kamper. Aris og Atletico står med tre poeng etter halvspilt gruppespill.

- Vi ble litt overkjørt i starten, men kom oss. De siste 20 minuttene av første var bra. Vi hadde et skudd i stanga og en del andre muligheter, sier RBK-trener Nils Arne Eggen til TV 2.

- Andre omgang ble jevn, og de scoret i vår beste periode. Det kommer vel av at de er hakket bedre. Vi klarer oss bra, men det tok lang tid før vi ble vant til tempoet. Angrepene kom raskt.

Nå har imidlertid Rosenborg to hjemmekamper på rad, før gruppespillet avsluttes mot Aris i Hellas. Og til tross for tapet torsdag mener Eggen at resultatet ikke gjenspeiler kampbildet.

- Jeg tørr påstå at 3-0 ikke gir noe riktig bilde av denne kampen, for vi hadde sjanser vi også. I store perioder var det en jevn fotballkamp. De gjør både gode og dårlig ting, og det gjør vi også. Det var for dårlig i begge ender, sier veterantreneren.

- Vi får ta det som en gjennomkjøring, og så skal vi ta dem på Lerkendal, sier en selvsikker NIls Arne Eggen til TV 2 Sporten.

Tidlig ledermål
Atlético Madrid gikk rett i angrep mot trønderne og allerede etter tre minutter fikk Simao ballen etter at Vadim Demidov hadde rotet. Portugiseren fyrte løs fra rundt 16 meters hold, men Rosenborg slapp heldigvis med skrekken i denne omgang.

Det var likevel vertene som styrte det aller meste de første minuttene, og det skulle ikke gå mer enn 17 minutter før Daniel Örlund måtte plukke ballen ut av nettet. En halvklarert corner ble plukket opp av tidligere Arsenal-spiller José Antonio Reyes, og innlegget traff hodet til stopper Diego Godin. Hodestøtet var presist og Atletico kunne juble for 1-0 på Vicente Calderon.

Etter scoringen trakk hjemmelaget seg litt tilbake en periode og slapp gjestene fra Trondheim litt mer inn i kampen, uten at de skapte de helt store farlighetene foran målet til Joel.

I stedet var spanjolene dyktige på dødballer, og etter 32 minutter fikk de en kjempesjanse etter en corner de strengt tatt aldri skulle hatt. Reyes svingte inn og Diego Costa styrte ballen mot mål. Bare en kjemperedning av Daniel Örlund hindret 2-0.

RBK traff stolpen
Rosenborg gikk rett i angrep etter denne sjansen, men upresist pasningsspill forhindret en glimrende kontringsmulighet, da trønderne plutselig var fire mot to på spanjolenes banehalvdel.

Rett etter var vertene på en ny visitt opp i Rosenborgs felt. Denne gangen var det Diego Forlan som var arkitekt. Örlund fikk imidlertid avverget før Diego Costa kom skliende inn i keeperen.

Nils Arne Eggen hadde likevel vist positive tendenser på spansk jord, og helt på tampen av første omgang fikk de nesten lønn for strevet. En lang ball fra Mikael Dorsin gikk forbi Rade Prica, men havnet hos Morten Moldskred. Spissen fikk avsluttet, men ballen gikk via keeper, i stolpen og ut. Markus Henriksen kom til et bra skudd på returen, men ballen snek seg litt utenfor målet til Joel.

Dermed kunne vertene puste ut, og gå til pause med ledelse.

Aguero scoret direkte
Rosenborg sto også for den første store sjansen etter hvilen, da Rade Prica fikk ballen ved bakre stolpe. Svensken tok ned ballen med brystet, men i det han skulle avslutte klarte han ikke helt å stokke beina og forsvarer Thomas Ulfajusi fikk så vidt avverget.

Rett etter satte vertene inn Sergio Aguero, og den lille argentineren brukte ikke lang tid på å bli varm i trøya. Etter bare ett minutt på banen satte han inn 2-0 etter godt forspill av Reyes.

Og svigersønnen til Diego Maradona fortsatte å herje med RBK-forsvaret. Flere ganger var han involvert i muligheter som fort kun endt i nettmaskene bak Daniel Örlund. Flere mål ble det ikke på argentineren, men etter 78 minutter tok han i stedet rollen som arkitekt. En flott flikk igjennom ga Diego Costa en enkel jobb med å sette inn 3-0 og punktere kampen.

Dermed ble de siste drøye ti minuttene en ren transportetappe for spanjolene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere