*Nettavisen* Sport.

- Vi skal være best på live fotball

Daniel Sturridge og Luis Suarez er to av mange stjerner du kan følge i Nettavisens livesenter for fotball. Foto: Peter Byrne / Pa Photos

Nytt livesystem skal gi leserne av Nettavisen mer enn noen gang før.

28.02.14 18:00

Nettavisen lanserte den 27.februar et nytt livesystem for fotball og sport med ny og avansert funksjonalitet.

Her finner du livesystemet

Systemet er en helt ny måte å dekke fotball på i Norge:

- Vi har forsøkt å samle det aller beste fra det man har kalt tekstlive og det beste fra interaksjon med leserne i ett og samme system, forteller sportssjef Roy Kvatningen.

Her kan du lese om hvordan livesystemet fungerer

Det Nalive.no gjør er å kombinere to elementer: En del fakta med observasjoner fra svært mange kamper hver eneste dag, og en del med meninger og ytringer fra lesere, Twitter, Facebook, Instagram, journalister og alt av andre tilgjengelige kilder.

- Vi vil være best på live fotball og sport i Norge uten de levende bildene. Målet er at man skal kunne bruke vårt system for å holde seg oppdatert, og bli underholdt. Både som eneste kilde, men også som en såkalt second screen som man bruker sammen med at man ser på fotball og annen sport.

Systemet som lanseres er bygget for alle plattformer, og har en optimalisert løsning for mobil. Det mener sjefredaktør Gunnar Stavrum er svært viktig for Nettavisen:

- Sport er og har alltid vært viktig for Nettavisen, og det er spennende å lansere et såpass innholdsrikt livesenter med fokus på mobile løsninger for våre lesere.

Klikk på bildet for å forstørre.


Systemet vil bli utvidet de nærmeste ukene med flere idretter, flere fotballkamper og ny funksjonalitet. Sportssjef Roy Kvatningen forteller hvorfor det er gjort slik:

- Det nye systemet er blant annet laget fordi vi ønsker å kommunisere mer med leserne, slik vi har gjort med stor suksess når vi har fulgt overgangsvinduene live. Stort sett vil egne studioverter ta seg av denne jobben. Hver lørdag og søndag, samt hver gang det spilles Champions League, Europa League eller landskamper, vil vi ha en egen studiovert.

Du finner livesystemet på http://www.nalive.no på mobil, lesebrett og pc/mac. Systemet er i sin første fase og vil bli videre utviklet de nærmeste ukene.

Klikk på bildet for å forstørre.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.